avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... garantie auto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

garantie auto

Buna seara!

In august 2008 am achizitionat un autoturism nou in valoare de 57.000 RON ; dupa doua saptamani masina fiind parcata in afara carosabilului a fost lovita de un alt autoturism.Conform procesului verbal intocmit de catre politie s-a stabilit ca soferul autoturismului care mi-a lovit masina era vinovat de producerea accidentului.
M-am prezentat la asigurator si s-a intocmit dosar de dauna pe polita RCA a vinovatului ; mentionez ca alta varianta nu am avut doarece in timpul de la achzitionarea autoturismului si producerea accidentului nu am reusit sa-mi fac o asigurare facultativa CASCO.
Valoarea devizului de reparatie a fost de 38.000 RON,asiguratorul acceptand la plata doar suma de 35.000 RON restul sumei fiind suportata de catre mine.
Reparatia a fost efectuata la atelierul service a reprezentantei auto de unde am achizitionat masina.
Dupa mai putin de un an de la terminarea reparatiei aparand probleme( legate de reparatia efectuata de catre ei) m-am prezentat la atelierul unde s-a facut reparatia .Pe fisa de service a acestei masini directorul de service a consemnat ca : masina a fost declarata dauna totala de catre asigurator si ca la cerea clientului s-a efectuat reparatia...... calitatea masinii nu mai poate fi ca si inaintea producerii accidentului......
Cei din service nu au reusit sa remedieze defectiunea nici macar dupa a treia interventie fiind nevoit sa ma prezint in continuare la ei.....
Mentionez ca nu am fost informat ca dauna este totala( mai ales ca valoarea acceptata a devizului era de aproximativ 62% din valoarea masinii)

Intrebare :

A fost intradevar dauna totala ? Daca da ,ce drepturi de garantie si respectiv de cerinte de calitate am pierdut prin faptul ca am acceptat reparatia masinii ?
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 19:13, 27 Februarie 2010
dar ce ia facut domnule la masina dvs ala ce a lovit-o? cum a reusit sa o distruga in asa hal? dauna totala e atunci cand se depaseste 60 la suta din valaorea ei..adica se poate opta pe dauna totala... ce trebuia sa cereti? o alta masina noua..:D dar nu va anuntat nimeni asa ca...au fost smecheri!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2010
Petre Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca euroins BratuAurel BratuAurel Pe data de 01.11.2015 am fost lovit de un sofer cu asigurare rca Euroins,mentionez ca masina mea era parcata regulamentar in parcarea unui restaurant si ... (vezi toată discuția)
Cine plateste devizul .... urgent ! catalin_85 catalin_85 Buna ziua ... ma flu intr-o dilema .... posed o dacie 1310 din 97 care a fost accidentata intr-un accident de catre o doamna cu asigurare la [editat - ... (vezi toată discuția)
Asigurari auto doslea doslea AM AVUT ACCIDENT CU MASINA.MASINA CARE MA LOVIT AVEA ASIGURARE OBLIGATORIE LA ASTRA .AM MERS LA EVALUATOR LA ASIGURARI IA FACUT POZE MASINII DAR NU A TRECUT ... (vezi toată discuția)