avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu e prea mult?...ma intreb...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu e prea mult?...ma intreb...

Saptamana trecuta am avut prima infatisare in procesul de divort...
Despartiti noi suntem de 1 an, de cand sotul meu a plecat de acasa...Nici acum nu stiu unde ...Stiu doar cu cine...

In tot acest timp, a cam uitat de noi, de mine si de fetele noastre (de 5 ani si 1 an), in sensul ca vizitele au devenit din ce in ce mai rare, "ajutorul" tot mai mic...Nici macar telefonic nu ne mai cauta...Ajunsese sa vorbeasca cu noi, doar cand fetita cea mare il suna...Desi, in ultima luna, probabil cum se apropia divortul, si-a amintit si el de indatoririle de tata....

Iar acum, cererea aceea de program vizita copii mi se pare un pic exagerata, adica in fiecare zi intre orele 17-20, in primull si al treilea weekend sa ia fetele la el, sau la mama lui la sat, de vineri pana duminica, iar jumatate din vacante sa le petreaca cu el...Am uitat de sarbatori si de zilele aniversare sau de onomastica....

N-am nimic impotriva vizitelor zilnice...Chiar imi doresc, mai ales ptr fetita cea mare, care sigur s-ar bucura sa-si vada tatal mai des...Cea mica nu intra in discutie deoarece aproape ca nici nu-l cunoaste...N-am nimic nici impotriva celor 3 zile, in weekend, desi...nu stiu cum va fi, ptr ca fetele n-au stat departe de mine atata timp...In plus, nu stiu cum se va descurca el, deoarece a cam uitat cum e sa fii tata a doi copii mici...Nu mai stie nici ce la place fetelor sa manance, cu ce sa se joace, ce sa imbrace...Ma rog....

Ceea ce ma deranjeaza e faptul ca cere si ca jumatate din vacante sa fie la el....Aproape ca-mi ia si din timpul meu liber alocat fetelor....

Oare nu e prea mult..totusi?...avand in vedere si circumstantele si perioada si motivele ptr care a plecat....

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 16:34, 28 Februarie 2010
in cadrul procesului, cand se pune problema custodiei si al vizitelor, puteti combate cererea sotului, administrand probe din care sa rezulte in primul rand ca nu a fost un tata bun si ca si-ar dori, ca prezumtie, sa aiba grija de fete doar ca sa nu le plateasca pensie alimentara..ar fi un exemplu...
faceti si dvs un program , cam cum ati vrea si prezentati-l instantei. nu i se va acorda un asemenea program, mai ales pt cel mai mic dintre copii.
ar insemna ca acesti copii sa fie in consemn la domiciliu intre 17 si 20 sa-si astepte tatal..( care va veni sau nu)
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
ContSters79003, utilizator
Depuneti la instanta la urmatorul termen raspuns la cererea paratului (tatalui) in care sa prezentati programul de vizita asa cu il doriti dvs....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanta si copiii mei ADANNA ADANNA Am mai pus intrebarea asta, deci...sper sa nu plictisesc.... Ce impact va avea asupra fetitei mele faptul ca va vedea o alta femeie langa tatal ei?...(noi ... (vezi toată discuția)
Lnterpretare decizie divort notar ContSters400040 ContSters400040 buna ziua, ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Am divortat in luna septembrie2014, avem un copil minor de 6 ani. Am fost la notar pentru a divorta si ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa castig custodia copiilor? ralucadumitrache ralucadumitrache Situatia mea se prezinta in felul urmator: Dupa 9 ani de casatorie si suferinta din cauza agresivitatii sotului am decis sa-l parasesc. Totul s-a produs dupa ... (vezi toată discuția)