avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale transfer active intre 2 srl- uri
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

transfer active intre 2 srl- uri

Suntem 2 asociati in 2 srl-uri.
Asociati x si y in societatea z si aceeasi x si y asociati si in societatea u.
Din motive de neintelegeri intre noi dorim sa ne despartim.
Asociatul x sa fie asociat unic in societatea z si asociatul y sa fie asociat unic in societatea u.
Dar activele societatii z vrem sa le impartim intre x si y, iar activele societatii u, de asemenea sa le impartim intre x si y.
Nu dorim sa facem nici divizare, nici fuziune, deoarece costurile sunt foarte mari si nu ne permitem.
Ne-am gandit sa facem un contract de cesiune.
Problema este cum am putea transfera activele de pe o firma pe cealalta, fara vanzare. Cu costuri minime. Deci implicatii juridice si fiscale. Cum ar fi corect sa o facem pentru a nu avea probleme nici cu legea, nici cu fiscul?
Multumim anticipat pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Cesiune de datorie fiscal inlineasofa inlineasofa O societatea X are o datorie catre bugetul de Stat de 135.000 lei si societatea Y are o datorie catre bugetul de stat de 265.000 lei. Societea X vrea sa ... (vezi toată discuția)
Cum transfer de pe un srl pe altul niste licente de taxi + masini? adela05 adela05 Buna ziua, Daca pe un SRL exista niste licente de taxi si masini cumparate in leasing, pentru desfasurarea activitatii de taximetrie (leasingul terminat), cum ... (vezi toată discuția)
Vanzare-divizare? anasm anasm Am o speta mai delicata, nici nu stiu cum sa o expun. O societate SA X vrea sa infiinteze o SRL Y (X va fi asociat la Y) Ce demersuri trebuie sa faca ... (vezi toată discuția)