Am o speta mai delicata, nici nu stiu cum sa o expun.
O societate SA X vrea sa infiinteze o SRL Y (X va fi asociat la Y)
Ce demersuri trebuie sa faca X?
Trebuie sa aprobe in AGA infiintarea noii soc,
Sau sa faca o divizare?Mentionez ca o parte din patrimoniul X va trece la Y.
Va multumesc.
Depinde de ce scop aveti la final. Puteti la fel de bine sa infiintati un Y si sa faceti o fuziune. Nu cred ca exista posibilitatea ca o societate sa infiinteze o alta societate.
Ideea este ca s-ar dori creearea unei posibilitati de a obtine fonduri europene de catre ambele societati.Mentionez ca vor avea obiect de activitate diferit.
Apropo de divizare, aceasta ar fi o solutie-dar dureaza foarte mult, si noi am dori sa facem acest lucru cat mai urgent.Nu stiu daca putem face o vanzare cumparare.
Prima data infiintam firma, apoi aprobam vanzarea in AGA, iar pe urma incheiem contractul de vanzare cumparare-asta cred ca ar fi cea mai rapida solutie.Ce parere aveti?
Da, nu stiu la ce va foloseste.Cel mai simplu , ar fi cred , sa faceti o noua societate si apoi un contract de asociere intre cele 2. Fiecare isi va vedea de treaba ei si vor efectua in comun activitatea pentru care primesc fondurile daca e comuna. Daca nu e, nu vad de ce ar trebui 2 societati. Se mai poate si sa completati obiectul de activitate al societatii x astfel incat sa aiba si acea activitate.
o alta varianta ar fi sa infiintati firma noua iar bunurile pe care vreti sa le treceti la ea sa le aduca firma asociat ca aport la capitalul social....adevarat veti avea nevoie de evaluari...care pot dura...
Cea mai buna solutie e cea enuntata de dv. Nu trezeste suspiciuni, nu dureaza, nu costa foarte mult...
Oricum, scopul urmarit de dv. nu e tocmai ok si legal.
hellen, price persoana poate infiinta o firma in tara noastra, nu conteaza daca e persoana fizica ori juridica. #-o Si... fuziunea e intre 2 sau mai multe societati, ei au doar 1 si vor 2. :O