avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare-divizare?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare-divizare?

Am o speta mai delicata, nici nu stiu cum sa o expun.
O societate SA X vrea sa infiinteze o SRL Y (X va fi asociat la Y)
Ce demersuri trebuie sa faca X?
Trebuie sa aprobe in AGA infiintarea noii soc,
Sau sa faca o divizare?Mentionez ca o parte din patrimoniul X va trece la Y.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 10:02, 1 August 2007
stiu ca expertiza, pe langa faptul ca dureaza, dar si costa mult.Mai trebuie sa autentific si actul constitutiv, alti bani.
Dar alta cale nu stiu.Oricum cele 2 soc.vor avea obiect de activitate diferit.
Nu stiu care este cea mai ieftina cale.
Oare o divizare?Aici nu trebuie expertize, dar actul constitutiv tot trebuie autentificat, dar aici apar alte probleme(la divizare).
Fiind SA la divizare apar probleme de actionariat.-se vor imparti actionarii?Sau ce se intampla cu ei?
Dati-mi va rog sfaturi
Nu am inteles ratiunea pentru care doresti infiintarea unei alte societat. Nu am inteles ratiunea pentru care doresti ca societatea X sa fie actionarul societatii Y.
Oare nu e cumva " foie verde bat, n-ai de lucru fa-ti" ?
Ori eviti sa ne spui exact ceea ce intentionezi sa faci si astfel nimeni nu va putea sa-ti dea un sfat pertinent, ori esti pe un drum gresit.
:)
Am inteles in sfarsit dilema ta!!!
Am pus cap la cap toate postarile tale si ti-am inteles intentia.
:D Vrei sa faci o inginerie financiara si nu stii cum!!! :))
Incerci tu sa cauti sa tragi anumite foloase pacalind anumite organisme. Prin felul in care complici lucrurile insa te pacalesti doar pe tine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziune prin absorbtie silvia stanescu silvia stanescu am 2 firme srl.doresc ca o firma sa fie absorbita de cealalta.Cat dureaza? doresc sa cunosc firme specializate in efectuarea absorbtiei si preturi=taxe la ... (vezi toată discuția)
Diviziune societate irina s irina s Am citit un articol pe pagina dumneavoastra referitor la Dreptul de retragere dintr-o societate. Ma aflu in situatia prezentata acolo si as dori o ... (vezi toată discuția)
Transfer active intre 2 srl- uri GCC GCC Suntem 2 asociati in 2 srl-uri. Asociati x si y in societatea z si aceeasi x si y asociati si in societatea u. Din motive de neintelegeri intre noi dorim sa ... (vezi toată discuția)