Bună seara,sunt consilier local si am o nelămurire-în cazul în care într-o ședință de consiliu se discută prelungirea unui contract cu o întreprindere familială,la care asociați sunt socrul și soacra fratelui meu-eu am voie să particip la dezbateri și să votez,fără a fi declarată nulă hotărîrea de consiliu,avînd în vedere că nu exisră relație de rudenie sau de afinitate între mine și respectivii?
Potrivit art. 46, alin. 1 din legea 215/2001 "Nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local". Ori, fiind vorba de parintii cumnatei dumneavoastra .... mi se pare ca prin fratele dumneavoastra exista un interes patrimonial .... iar parerea mea este ca ar trebui sa va abtineti de la vot.
Conflict de interes
ana55
Sunt consilier local,iar tatal meu detine un SC care solicita prelungirea unui contract de inchiriere pentru un spatiu ,apartinand domeniuylui public al ... (vezi toată discuția)