avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CONTRACT DE CREDIT GARANTAT CU IPOTECA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CONTRACT DE CREDIT GARANTAT CU IPOTECA

Am un credit de 22 mii euro garantat cu ipoteca unui apartament al unui frate.
Apartamentul a fost evaluat la 80 mii euro. Am platit 4 ani ratele corect si doresc sa ridic ipoteca de pe apartamentul fratelui si sa garantez cu casa cumparata. Valoarea casei + terenul aferent a fost evaluata de banca este de 32 mii euro. Banca refuza sa-mi ridice ipoteca de pe apartamentul fratelui pe motiv ca , casa mea nu se ridica la valoarea de 80 mii euro, valoarea ipotecii initiale (a apartamentului fratelui meu).
Ce putem face in acest caz? Alt imobil care se ridica la acea valoare nu avem.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ariam , utilizator 14:51, 1 Martie 2010
nu puteti muta ipoteca fara acordul bancii ... iar in situatia de fata inteleg si optiunea bancii de a refuza sa accepte in garantie un imobil evaluat mai putin ...

daca nu reusiti sa convingeti banca, si veniturile va permit atunci ar trebui sa refinantati creditul la alta banca si sa garantati cu noua locuinta=D>
Sa aduce-ti in garantie si altceva, ori un bun mobil (auto) ori inca un alt bun imobil (teren, casa, apartament), altfel banca nu va ridica ipoteca instituita pe apartamentul fratelui.

Ipoteca pe care trebuie sa o constituie banca e calculata la valoarea creditului ramas de plata nu la valoarea creditului acordat initial.
Mergeti la seful de la serviciul credite si poate chiar la directorul bancii in audienta.
Datorita perioadei de criza valorile de expertiza ale imobilelor au scazut considerabil, iar bancile prefera drept garantie imobile cu valori mai mari decat inainte, deoarece aceste garantii pot fi usor valorificate si pot acoperi datoriile catre banca.Daca casa dvs.a fost evaluata la suma de 32.000 Eur, ar trebui sa v-o accepte drept garantie.Insistati.
Chiar daca ratiunile dvs sunt usor de inteles, este foarte greu sa convingeti banca sa accepte mutarea ipotecii (banca analizeaza si din punct de vedere al riscului acceptarea/schimbarea unei noi garantii imobiliare, valoare de evaluare nefiind singurul criteriu).

Tendinta descendenta a pietei imobiliare are un rol foarte important, banca analizand si probabilitatea unei cat mai usoare valorificari a respectivei garantii pe calea executarii silite.

Pentru a avea mai multe sanse de a convinge banca puteti incerca sa propuneti si alte garantii aditionale, dar in aceasta situatie s-ar putea ca modificarile contractului de credit sa atraga costuri suplimentare...

Succes in alegerea celei mai bune solutii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare incorecta in procesul de executare silita imobiliara znicolae9 znicolae9 Apartamentul meu a fost scos la licitatie ptr un credit de nevoi personale neachitat,in valoare de circa 5000 euro.[b]Precizez ca banca care m-a executat silit ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar ContSters202285 ContSters202285 Am cumparat o casa cu credit ipotecar in valoare de 80 mii de euro. la doi ani de la acest credit sotul meu pe aceeasi casa a mai facut un credit ipotecar, pe ... (vezi toată discuția)
Achizitionare imobil ipotecat alexandru-fiscu alexandru-fiscu Doresc achizitionarea unui imobil (ap 3 camere) asupra carui exista o ipoteca.(cumparat prin credit ipotecar). In prezent creditul ipotecar insumeaza aprox ... (vezi toată discuția)