avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare nume de familie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare nume de familie

In OG 41/2003 nu am gasit nici o prevedere referitor la cazul in care se doreste ca, in momentul casatoriei, un cuplu sa isi aleaga un nou nume de famile, diferit de ambele lor nume. Mai exista o alta lege care sa reglementeze schimbarea de nume?
Care este intreaga procedura? Sper ca acest lucru este posibil.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: toko_cop , utilizator 07:52, 15 Decembrie 2006
ordonanta cu pricina contine si procedura....vedeti si codul familiei, art.27.
In primul rand, multumesc pentru raspunsul rapid.
Din pacate in Codul Familiei , art 27 nu este mentionata varianta dorita de mine
(Art. 27. - La încheierea căsătoriei, viitorii soti vor declara, în fata delegatului de stare civilă7, numele pe care s-au învoit să-l poarte în căsătorie.
Sotii pot să-si păstreze numele lor dinaintea căsătoriei, să ia numele unuia sau altuia dintre ei sau numele lor reunite.)
Eu doresc ca noul nostru nume de familie sa nu aiba nimic de-a face cu numele vreunuia dintre noi. Sa fie pur si simplu un nume nou.
Este posibil?
cred ca nu.
doar daca, ulterior incheierii casatoriei, va regasiti in una din situatiile in care puteti cere schimbarea numelui pe cale administrativa, nume obscen s.a.m.d.
Dar daca isi schimba el numele inainte? De exemplu pe motiv ca seamana cu un prenume feminin (concret: Tudora).
Se poate? Daca da, cam cat dureaza, cam cat costa si daca avem nevoie de un avocat?
Multumesc, din nou.
adresati-va primariei, departamentului mentionat in ordonanta si functionarii de acolo va vor indruma in continuare, nu cred sa fie absoluta nevoie de un avocat. totusi, eu consider ca numele de familie nitel efeminat:) nu constituie un motiv intemeiat pt admiterea cererii de schimbare a numelui....ordonanta contine si situatiile in care se poate cere o asemenea modificare, va rog sa o cititi, eu nu dispun in acest moment de un program legislativ.

Alte discuții în legătură

Cum se poate lua numele de dinainte de casatorie TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.sant casatorita cu sotul meu din 2009 si am luat numele lui.cum as putea sa am si numele meu cel de dinainte de casatorie?trebuie neaparat sa dam ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie nicol-dd nicol-dd Desi nu am nicio intentie sa divortez, am motive personale sa schimb numele acordat de catre sotul meu la casatorie in cel purtat anterior. Daca acest lucru ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa casatorie GheorgheIleana GheorgheIleana Buna ziua! Faptul ca intampinam o problema in ceea ce priveste schimbarea numelui dupa casatorie(eu Gheorghe si el Buca), as dori sa stiu daca exista vreo ... (vezi toată discuția)