avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PV schimbat! Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PV schimbat! Ce pot face?

Am fost oprit de politia rutiera si amendat cu 270 lei ptr linia continua.Am refuzat sa iau PV si sa semnez deoarece nu era nr corect al masinii trecut.D-na agenta a modificat cu pixul pe PV dar tot nr gresit si ptr ca nu am semnat a spus ca imi vine in posta.Azi l-am primit si surpriza! Pv era fara corecturi si amenda era de 540 lei ca asa a avut chef doamna agent.Ce mai pot face? se poate contesta? eu am avut un martor in masina si nici o alta proba.Va rog sa ma ajutati daca cunoasteti vre-o speta similara. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: show.expert , utilizator 00:54, 26 Martie 2010
Vorbele zboara,scrisul devine proba..
Daca nu evidentiati incalcari ale art 16,17 din OG nr 2,slabe sanse sa se admita eventuala contestatie la PV
ce spune aceasta lege si ce pot face ?
Ordonanta de urgenta nr 2/2001 privind regimul juridic al cotraventiilor ,publicata in MOf partea I,nr 410/25 iulie 2001,stabileste conditiile de constatare si consamnare a contraventiilor
Eludarea/incalcarea acestor conditii,pot constitui baza legala pentru anularea PV,pe care are competenta sa o judece si sa o dispuna instanta de judecata
nu inteleg de ce toata lumea se sperie sau se enerveaza si nu semneaza PV ...
a semna acst act nu inseamna ca esti de acord cu cele semnalate in el ci doar ca ai luat la cunostinta ca ai fost sanctionat !!!!
daca erai destept semnai primeai partea auto-copiata deci PV corectat si de aici era foarte simplu .... depuneai contestatia in termen de 15 zile si totul era anulat deoarece orice PV in care exista corecturi stersaturi sau neconcordante cu realitatea atrage de la sine anularea PV .... daca tu nu ai semnat iti zic yo ce s-a intamplat ..... intre timp militianu s-a prins ca a gresit PV ..... tu nu l-ai semnat asa ca dansa a anulat respectivul PV si a intocmit altul unde a scris Mentiuni : " refuz sa semnez " si tea-i trezit ca nu poti face nimik !!! nu va fie frica sa semnati si sa contestai un PV se castiga foarte usor !!!
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2010
show.expert, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestate proces verbal cu data completata gresit ionutcristain ionutcristain Buna seara, In noaptea de 1.01.2017, am derapat cu masina si am acrosat usor un parapet. Dupa ce s-a intamplat nenorocirea am zis sa fiu baiat corect si am ... (vezi toată discuția)
Anulare amenda circulatie - data gresita Rams Rams Am primit o amenda de circulatie in data de 06.03.2010 pe motiv ca \"A condus auto nr.....si nu a respectat indicatorul \"Acces interzis\" Am fost incadrat la ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda pt nepurtare centura taximetrist ContSters106188 ContSters106188 Am avea nevoie de ajutor sa formulam o declaratie pt a contesta o amenda pt nepurtarea centurii de siguranta desi prietenul meu este taximetrist, si stiu ca ... (vezi toată discuția)