avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune

pe data de 13 ianuarie am achizitionat un autoturism alfa romeo 156 cel care sa prezentat drept proprietar mia aratat o procura in limba italiana pe care mia prezentato drept contract de vanzare cumparare, am mers la un birou al politiei care intocmeste actele pentru vanzare iar acestia a confirmat ca totul este ok am luat masina iar cand am incercat sa o inmatriculez mi sa explicat ca acea procura este de fapt un certificat care atesta ca numerele masinii sunt valabile 2ani de asemeni mi sa spus ca nu detin cartea de identitate a autoturismului pe care vanzatorul nu mia dato .ce pot sa fac in aceste conditii_?:"
Imi vine greu sa cred ca in aceasta epoca o persoana care nu cunoaste o limba straina,ia de bun fara sa verifice la un traducator continutul unui act.
De asemeni,imi vine greu sa cred,reactia unui agent politie,care la randul sau,se pronunta pe un act conceput in alta limba ,fara a cunoaste respectiva limba straina
Totusi,singura solutie,atata timp cat puteti dovedi cu probatorii cele sustinute(acte,martori,alte probe prevazute de lege) formulati plangere pentru inselaciune,conf.art/215 al.1 c.pen,impotriva persoanei vinovate.
Daca puteti dovedi si afirmatiile despre lucratorul de politie si impotriva acestuia puteti formula plangere pentru neglijenta in serviciu.
Eu cred ca aveti sanse mai mari in cadrul uneu proces civil.
Trebuie anulat actul de vanzare cumparare si sa va fie restituiti banii.
Insa este recomandabil sa consultati un avocat mai inainte de a face un astfel de demers.
Cu plangerea penala poate dura cam 3 - 4 ani pana sa se rezolve ceva ( daca se va dovedi ca este vorba de o infractiune).

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mana in mana ContSters136739 ContSters136739 buna, am si eu o problema, in cursul acestei saptamani am fost contactat pe internet de o persoana care mi-a propus sa facem un schimb de autovehicule, ... (vezi toată discuția)
Furt la ora 22;30 sorinel99 sorinel99 a seara am iesit de la munca si la bariera am fost aprit si tras afara din masina de cumnatul meu care mia luat masina e adevarat ca nu e transcrisa pe numele ... (vezi toată discuția)
Depistat in trafic conducand un autoturism avand permisul retinut pana la terminarea cercetarilor penale stanciud89 stanciud89 pe 15feb.2012 am cumparat un autoturism marca [editat] cu numere de italia,cu act de vanzare cumparare legal,pe 3martie2012 am fost oprit in trafic de catre ... (vezi toată discuția)