avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Solutionare dosar NUP - retinerea permisului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Solutionare dosar NUP - retinerea permisului

As vrea sa stiu in cazul in care s-a retinut permisul pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si primirea de "Neurmarire Penala", dosarul aflandu-se inca la Parchetul de pe langa Curtea de Apel in vederea solutionarii lui; as vrea sa stiu din ce moment se aplica cele 3 luni de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule, din momentul care a fost retinut permisul sau din momentul in care se da solutionarea de la Parchet ?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Gulgutzu , utilizator 11:38, 4 Martie 2010
ma aflu intr-o situatie identica si ti-as putea spune ca suspendarea se aplica din momentul suspendarii dreptului de circulatie;)acum depinde de parchet!daca nu ai depus o cerere de urgentare a solutionarii dosarului iti sugerez sa faci acest lucru!!
ai beneficiat de prelungirea dovezii pe perioada cercetarilor?
daca nu si au trecut 3 luni dupa ce prezinti solutia de n.u.p. la politie,ti se va intocmi procesul-verbal de contraventie si amenda si apoi restituirea permisului de conducere.
daca ai prelungit dovada,cele 90 zile se aplica de a doua zi dupa ce expira ultima prelungire.
De la data de comiterii contraventiei am stat o luna si jumatate fara drept de a conduce dupa care am primit o rezolutie de la procuror sa pot conduce 30 de zile, dupa ce a expirat, am mai stat o luna jumatate fara drept de a conduce, acum implinindu-se 4 luni de cand a fost retinut permisul fara drept de a conduce.
1. se pune si prima parte in care nu am condus sau se calculeaza de la expirarea dovezii primite intre perioadele fara drept de conducere ?
2. mai trebuie dat examenul de 13-15* daca s-au expirat cele 90 de zile din "fara drept de conducere" ?
~ Conținut șters la cerere ~
Solutia dosarului a fost data cu NUP, s-a intocmit procesul-verbal si am ajuns la intrebarea de la inceput, de cand se ia in vedere cele 90 de zile de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule ?:sorry:

Raspunsul nu l-am primit de la voi, asa ca o sa-l dau tot eu pentru cei interesati :P
Cele 90 de zile de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule se calculeaza de la expirarea ultimei dovezi de care ai beneficiat in timpul retinerii permisului, cea ce am patit eu, nu se mai calculeaza si acea luna jumatate care am stat fara drept de a conduce, ci se calculeaza doar acea luna jumate de dupa expirarea ultimei dovezi; deci a fost o prostie ca mi-am scos dovada pentru a putea conduce dupa ce am stat deja o luna jumatate fara drept de a conduce. #-o
Acum trebuie sa dau examenul auto de 13-15" care este obligatoriu ca sa pot lua permisul la 90 de zile, daca nu-l dau sau nu il iau se mai prelungeste "detentia" cu inca 30 de zile.:stunned:
Specific ca nu se mai poate beneficia de reducerea de la 90 la 30 de zile, daca in decurs de 3 ani ati mai beneficiat odata de aceasta reducere (ceea ce valabila in cazul respectiv) X-(

Va multumesc pentru colaborare !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare permis conducere dupa solutionare dosar penal Gabi0740 Gabi0740 Buna ziua, In urma cu 4 luni am fost prins ca am condus o motocicleta neinmatriculata pe drum public. Dosarul a fost trimis la parchet si zilele astea s-a ... (vezi toată discuția)
Suspendare 90 zile daniel123456 daniel123456 Buna ziua. Am fost oprit aseara plecand de la un chef am baut 4 sau 5 pahare de vin si m au oprit politai si a iesi 0.14 si prin urmare am primit fara drept de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto barbudan barbudan Buna ziua. Va rog sa ma ajutati sa clarific situatia in care ma gasesc. In anul 2010 pentru \\"neacordare prioritate\\" pietoni, mi s-a suspendat ... (vezi toată discuția)