avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Solutionare dosar cu propunere NUP
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Solutionare dosar cu propunere NUP

Buna ziua,

Am fost implicat intr-un accident din care a rezultat ranirea usoara a unei persoane. M-am inteles cu persoana respectiva, a dat declaratie ca nu are nicio pretentie iar dosarul a ajuns la parchet cu propunerea de NUP.
Ma intereseaza si pe mine cam cat dureaza solutionarea dosarului si ce as putea sa fac sa grabesc acest lucru. Mentionez ca dosarul a fost trimis de 6 saptamani la parchet si eu inca nu am primit nici un raspuns.
Accidentul a avut loc in alta localitate fata de localitatea de domiciliu eu neavand timp sa pierd 2 zile pe luna pentru prelungirea dovezii de circulatie si de aceea ma intereseaza sa grabesc lucrurile.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tao , utilizator 15:00, 24 Martie 2010
- In primul rand trebuie sa aflii daca dosarul tau a ajuns la Parchet de la politie, trebuie sa-i aflii numarul de dosar dupa care sa te interesezi in ce stadiu este.
- Daca vrei sa-ti prelungesti dovada trebuie sa faci o cerere la Parchet de prelungire a dreptului de conducere.

O sa mai dureze, totul depinde cat de repede se misca ei, oricum, dute si fa o cerere de urgentarea solutiei dosarului si daca ai noroc o s-o primesti intr-o luna de la respingerea dosarului de catre Parchet a urmaririi penale.
Mai fa o cerere si la politie, poate dosarul inca n-a plecat de acolo, ei sunt obligati sa rezolve problema in mai putin de o luna, numai ca poate sa traga fiecare de timp fiindca nu au nici un interes sa se grabeasca :sorry:

Persoana accidentata a dat declaratie ca nu are nicio pretentie si dosarul a fost inchis la politie.
Mentionez ca dosarul a plecat de la politie si a ajuns la parchet de 1 luna cu propunerea de NUP.
Nr de dosar il am de la politie.
Cand ajunge la parchet primeste alt numar?
Cererea de urgentare o fac catre procurorul care analizeaza dosarul?
Nr. de dosar ramane acelasi pe veci, daca stii acest numar trebuie sa te interesezi cand va pleca spre solutionare la Procurorul General de unde, vei primi solutionarea unde de fapt, trebuie sa si depui cererea de urgentare a solutiei dosarului, daca nu esti din localitate, poti lua un numar de telefon de la Parchet, unde poti cere relatii despre situatia dosarului.
Numerele de dosar difera,de la politie la parchet
Atentie ,daca dosarul a plecat de la politie,in urma cu 1 luna,nu poate fi invocata responsabilitatea procurorului general .
Eventual, puteti solicita oficial Ministerului Public ,prin unitatile teritoriale ,sa comunice stadiul dosarului
Fata de interesul dvs personal,trebuie sa constientizati bagajul de dosare ,aflate in diferite stadii de cercetare,complexitatea si gradul acestora de urgenta,care obliga la solutionare pe anumite criterii,prevezute si impuse de prevederi exprese
astazi am fost personal la politie
inca nu au au facut referatul pt NUP
deci inca nu au trimis dosarul la parchet
in prima faza politistul care se ocupa de dosar mi-a zis ca il face in 3 zile
asta e Romania
referitor la nr mi-a zis ca ramane acelasi
sa fac o cerere de urgentare si la politie?
cererea o fac catre comandant?
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
tao, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime- cat timp dureaza solutionarea dosarului? rosescu_matei rosescu_matei am avut un accident rutier in vara la Constanta , am fost eu vinovat si victimele nu au avut pretentii dar nici nu li s-au luat declaratii. de atunci ma tot ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere Iasmin Iasmin Buna ziua..Acum 5 luni am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamarea coprporala a unei persoane..Mi-a fost testata alcoolemia care fiind ... (vezi toată discuția)
Ptr recuperarea permisului de conducere cheffovidiu cheffovidiu Buna ziua, Ma numesc Ovidiu, am si eu o problema si sper sa ma ajuta-ti. In data de 28.10.2009 am avut accident rutier,eu fiind soferul, pentru motivul ... (vezi toată discuția)