art. 287: " sarcina probei revine angajatorului..."
art. 288: " instanta decade din beneficiul probei partea care intarzie nejustificat administrarea probei...."
intrebari:
- Daca acele dovezi sunt, in general, in favoarea salariatului atunci angajatorul nu le v-a prezenta, cum dovedeste salariatul ca el are dreptate!? ( ma refer strict la un litigiu pe drepturi salariale neachitate)
- Ce dovezi ar putea sa aduca daca nu are acte in original, sunt la angajator in original si nu vrea sa le prezente un termen, doua, un an, doi ani iar referitor la martorii... juramantul s-a abrogat din c. pr. civ.
Solicta amendarea institutiei.
Apoi , daca nici asa nu se conformeaza depune probele pe care le are care vor fi luate ca atare solicitand instantei decaderea din probe conf art.288 CM ) prin urmare nu vor putea demonstra practic neveridicitatea celor probate.
Excelent este daca se accepta interogatoriu si nu raspund si se poate face aplicarea Art. 225 Cod proc civ
Daca partea, fara motive temeinice, refuza sa raspunda la interogatoriu sau nu se infatiseaza, instanta poate socoti aceste imprejurari ca o marturisire deplina sau numai ca un inceput de dovada in folosul partii potrivnice.
desigur, pentru a fi apreciata ca marturisire deplina ceeace va asigura castig de cauza,e nevoie de ceva putere de convingere si multa stiinta...
presupun ca este vorba despre un proces intre angajat si angajator (neachitarea obligatiilor salariale ? ?) si in acest caz instanta poate obliga angajatorul sa prezinte statele de plata pentru perioada de timp la care va referiti.Din partea angajatului, acesta poate cere proba testimoniala si sa duca in instanta unu sau doi martori ( ar fi bine sa fie colegi de munca)
va dorim succes
Neprezentare proces
ietam
As vrea sa va rog sa-mi spuneti: daca un parat nu se prezinta la proces, proba cu interogatoriul, ce pot face? In cerere n-am specificat judecarea in lipsa. E ... (vezi toată discuția)