avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art. 287 si art. 288 codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art. 287 si art. 288 codul muncii

art. 287: " sarcina probei revine angajatorului..."
art. 288: " instanta decade din beneficiul probei partea care intarzie nejustificat administrarea probei...."
intrebari:
- Daca acele dovezi sunt, in general, in favoarea salariatului atunci angajatorul nu le v-a prezenta, cum dovedeste salariatul ca el are dreptate!? ( ma refer strict la un litigiu pe drepturi salariale neachitate)
- Ce dovezi ar putea sa aduca daca nu are acte in original, sunt la angajator in original si nu vrea sa le prezente un termen, doua, un an, doi ani iar referitor la martorii... juramantul s-a abrogat din c. pr. civ.
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 19:00, 1 Martie 2010
in cazul prezentat ce rol mai are art. 287 c. mun. ?
mai este norma derogatorie de la norma dreptului comun?


art. 287 " Sarcina probei in conflictele de munca revine angajatorului... " ar putea rezulta ca este obligata sa depuna ambele tipuri de dovezi, in caz contrar fiind decazuta din proba si in ceea ce priveste afirmatiile salariatului?
" ..., acesta fiind obligat a depuna dovezi in apararea sa pana la prima zi de infatisare."
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2010
ctynn, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentarea piritului la interogatoriu folosinta folosinta Ce implicatii sunt daca piritul nu se prezinta la interogatoriu ? Incidentul poate fi folosit in favoarea reclamantului ??Daca da , in ce fel ? (vezi toată discuția)
Neprezentare proces ietam ietam As vrea sa va rog sa-mi spuneti: daca un parat nu se prezinta la proces, proba cu interogatoriul, ce pot face? In cerere n-am specificat judecarea in lipsa. E ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la proces nana82 nana82 Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti ce se poate intampla daca nu ma prezint la proces, in luna august am inaintat in instanta pe firma la care am lucrat ... (vezi toată discuția)