Sa fac un rezumat, in noapte dinspre 27-28.02.2010, eram cu pretenii mei intr-un club, langa noi fiind alt grup. La un moment dat unul dintre cei care stateau alaturi de noi( era beat), l-a scuipat pe un prieten al meu, dupa mai multe discutii ne-am calmat, nu s-a intamplat nimic.Dupa jumatate de ora iar a inceput persoana respectiva sa ne agreseze verbal, lucrurile s-au degenerat, un prieten l-a lovit cu pumnul, mi-am luat si eu un pumn, dupa care l-am pus la pamant, si au aparut gardienii, l-au dat afara, am fost si noi chemati, am iesit afara, iar ni s-au adresat injurii, din nou persoana respectiva a fost lovita, am vrut si eu sa-l lovesc, insa nu am apucat. El a avut arcada sparta, ochiul umflat, gura la fel. Dupa 15 minute a aparut politia, si am mers la sectie impreuna cu prietenul meu care l-a lovit, si inca un coleg. Acolo, persoana vatamata a vrut initial sa ne dea in judecata, dupa care s-a razgandit, el afirmand ca eu impreuna cu prietenul meu l-am lovit, in privina mea a ezitat, dar a spus ca eu l-as fi lovit. Mi-a fost facut pv, amenda 300 ron, si persoana respectiva nu ne-a dat in judecata. Am incercat sa explic agentului ca nu am dat in el, ca am si martori, nu l-a interesat, si mi-a zis ca daca nu il semnez o sa se ajunga in judecata. Nu am dat nici o declaratie, pur si simplu m-a pus sa semnez pv completat de dumnealui, i-ar la mentiuni a trecut ca nu am nimic de reclamat si ca recunosc fapta comisa. Eram aproape beat, cand am auzit de judecatorie, am semnat pv.
Are sens sa fac contestatie?, daca da ce implica acest lucru( ma refer la costuri pe care trebuie sa le suport)
Nu trebuia sa recunoasteti cele inserate in procesul verbal,pe care il puteati semna,dar puteati scrie la obiectiuni ca cele inserate nu sunt reale.
Acest lucru va va crea anumite probleme.
In termen de 15 zile,puteti formula contestatie impotriva procesului verba,numai daca aveti probe cu acte si martori in sensul ca cele stipulate de agentul constatator nu sunt reale,.
Pe de alta parte,puteti verifica modul in care a fost completata procesul verbal in sensul daca in acesta isi pot gasi aplicabilitatea disp.art.16-17 din OG nr.2/2001
Eroare garava din partea dvs recunoasterea continut PV
A-ti ridicat PV?
Daca da,in termen de 15 zile formulati contestatie la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Ca si costuri ,eventual onorariu avocat
Eu am o intrebare: e un PV contraventie, corect? Dar daca politia a aparut DUPA ce s-a terminat treaba (daca am inteles bine), cine ce a mai constatat? Ca se intamplase ceva, dumnezeu stie ce?
Apoi, daca aveti un martor care sa spuna ca deja consumaseti bauturi alcoolice si ca ati fost impresionat de politai, dusul la sectie etc., semnatura aia nu face o ceapa degerata.
Mai departe, trebuie vazut PV si restudiata povestea. Daca am inteels eu bine insa, agentul constatator nu a constatat personal contraventia, asa incat... ;)
Corect, politia a aparut, in mod ironic s-a autosesizat, vazandu-l pe ala cu sange pe fata. Agentul care mi-a facut pv, nu a intrebat pe nimeni din club exact ce s-a intamplat, efectiv a venit cu victima si ne-a luat pe noi 3 in duba, si la politie. Acolo, cei drept toti 4, eu, cei doi colegi ai mei si victima eram cu ceva alcool in noi, dar cel lovit era beat, si agentul parca numa pe ala l-a ascultat. Ma intreb daca ala zicea ca a fost lovit de jumatate de club, agentul le dadea la toti amenda?