avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie amenda contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie amenda contraventionala

Buna.Am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta.
Acum o saptamana am luat o amenda pe nedrept.Veneam din oras, si cand am ajuns in apropierea blocului erau cativa prieteni afara, iar doi prieteni tocmai se certasera, din cate am inteles eu.Politia a fost chemata la fata locului de catre niste vecini.Insa pana cand sa ajunga politia am ajuns eu din oras(cei drept eram baut umpic).Eu am ajuns la fata locului chiar dupa ce cearta sa sfarsit si inainte ca politia sa ajunga.Normal ca nu le-a facut la nimeni nimica pentru ca pana ce au ajuns ei cearta sa terminat si nu aveau ce sa le faca din cauza lipsei de dovezi(parerrea mea).
Cum am spus si mai sus, am ajuns inaintea politiei si l-am vazut pe un prieten ca isi cauta telefonul pe iarba.Am mers direct la el sa il ajut, iar in 2-3 minute a si ajuns politia la fata locului.Normal eu nu am avut nici o legatura cu ei sau cu cearta insa mi-au luat datele.Asta nu e o problema pentru ca mi s-au mai luat datele de mai multe ori(asa e procedura).
Prietenii mei era afara cu cateva beri.Dupa ce ne-au fost luate datele, patrula de politie a avut intentia de a-si continua drumul, insa unul dintre prietenii mei care era beat a inceput sa urle si sa faca din nou scandal.Cei doi politisti s-au intors si au chemat o duba, iar pe mine si cativa prieteni(la care ne-au luat datele)ne-au chemat in duba.
Am mers si la sectia de politie ne-au dat amenda pentru tulburarea linistii publice si pentru consum de alcool.Normal pe mine nu m-a vazut cu alcool in mana si nici nu am fost la fata locului de la inceput asa ca nu avea de ce sa imi dea amenda.
Am semnat procesul verbal.Politistul constatator m-a intrebat daca am vreo obiectie impotriva amenzii si i-am zis ca nu, insa el a scris deja ca nu am nici o obiectie(cred ca e ceva ilegal).
As dorii sa stiu daca am ceva sanse sa castig contestatia.
Să propuneţi audierea martorilor care să susţină cele afirmate de dvs. în faţa judecătorului.
Trebuia să semnaţi cu obiecţiuni procesul verbal.
daca s-a precizat in pv ca nu aveti obiectii si dvs ati semnat pv, sansele de anulare sunt slabe deoarece practica considera aceasta ca o recunoastere a faptei si celor constatate de politie.
posibil ca martorii nici sa nu fie admisi tocmai din cauza mentiunii facute in pv prin care ati declarat ca nu averi obiectiuni.

daca s-a precizat in pv ca nu aveti obiectii si dvs ati semnat pv, sansele de anulare sunt slabe deoarece practica considera aceasta ca o recunoastere a faptei si celor constatate de politie.
posibil ca martorii nici sa nu fie admisi tocmai din cauza mentiunii facute in pv prin care ati declarat ca nu averi obiectiuni
.

Eu cred ca va inselati . Semnarea procesului verbal se refera STRICT la aducerea la cunostinta si la comunicarea acestuia . Am avut citeva procese verbale intocmite (nu pentru acelesi fapte e adevarat) si NICIODATA instanta nu a considerat semnarea procesului verbal o recunoastere a celor retinute in el. Mai mult decit atit in ultima vreme practica spune ca agentul constatator este dator sa demonstreze ca cele retinute in sarcina contravenientului corespund realitatii. In aceste conditii chiar si fara martori contravenientul are sanse, marisoare ,de cistig

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv contestatie, mai complicat petru88 petru88 Sa fac un rezumat, in noapte dinspre 27-28.02.2010, eram cu pretenii mei intr-un club, langa noi fiind alt grup. La un moment dat unul dintre cei care stateau ... (vezi toată discuția)
Ameda primita fara proces verbal IonutDragan IonutDragan Salutare, am si eu o nelamurire cu privere la o ameda pe care am primit-o. Dupa cum spuneam in titlu am primit o ameda, fara sa mi se intocmeasca proces verbal ... (vezi toată discuția)
Amenda + suspendare permis. pv semnat Diana2 Diana2 Buna ziua, Am fost oprita de agentul constatator, mi-au fost controlate actele si pe urma mi s-a spus ca nu am acordat prioritate la trecerea de pietoni. Am ... (vezi toată discuția)