avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda + suspendare permis. PV semnat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda + suspendare permis. PV semnat

Buna ziua,

Am fost oprita de agentul constatator, mi-au fost controlate actele si pe urma mi s-a spus ca nu am acordat prioritate la trecerea de pietoni. Am cerut inregistrarea video si mi s-a spus ca nu exista, politistul a inceput sa fie autoritar spunand ca sa nu ma amestec in meseria dansului pentru ca el va avea dreptate in fata mea...

Mi-a fost suspendat permisul de conducere si am semnat PV si am platit pe loc amenda pentru ca eram intimidata, socata si chiar nu vroiam sa continui certurile cu agentul.Am facut contestatie, cerand Politiei Romane sa prezinte inregistratea video sau sa citeze pietonul. Politia nu are inregistrare, pietonul nu poate fi gasit si insista pe legalitatea PV intocmit si semnat de mine....

In plangere am mentionat ca mi s-a vb autoritar, am mentionat ca era coloana de masini si ca doar eu am fost oprita, ca mai era o banda de circulatie pe acelasi sens intre mine si pieton si nu i-am pus in pericol siguranta...

Credeti ca mai am vreo sansa de castig daca am semnat PV si pe urma l-am contestat? Nu exista nicio alta dovada

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:57, 3 Decembrie 2010
daca veti reusi sa probati latura dvs excesiv emotiva si faptul ca ati fost constransa, aveti sanse.
Intr-o eventuala actiune in instanta, daca veti gasi martori care sa sustina spusele Dvs, si anume ca ati fost obligata sa semnati PV. Trebuia sa nu semnati, ce mai puteati pierde inafara de bani si permis? Si apropo! cum anume ati platit amenda pe loc?
Multumesc mult pentru raspunsuri !!

Da amenda am platit-o la agentul constatator si mi-a dat chitanta. Nu exista martori, iar Inspectorul de politie chiar precizeaza ca nu accepta citarea ca martori a rudelor/ prietenilor :)

Intr-adevar sunt o fire mai emotiva si evit pe cat posibil certurile si discutiile, mai ales cand am de-a face cu un politist de 45-50 de ani autoritar. Eu am 24.

Cum as putea dovedi latura emotiva?
De ce mai am posibilitatea sa contest PV daca el este singura dovada legala, in acest caz?
O perioada, imediat dupa pronuntarea CEDO in cauza Anghelescu contra Romaniei, instantele de judecata in spete de acest gen, ajungeau la concluzia Curtii referitoare la faptul ca procedura contraventionala se asimileaza cu procedura penala si prin urmare functioneaza prezumtia de nevinovatie pentru petent (cel care face contestatia). In atare conditii, in care nu exista o inregistrare cu presupusa fapta contraventionala instanta admitea plangerea.

Acum, „s-a schimbat modificarea” si unele instante, de fapt, majoritatea au revenit la o conceptie si motivare pe care eu o consider in dezacord total cu realitatea faptica de la noi, pt ca de multe ori agentii constatatori abuzeaza de pozitia in care se afla. Probabil din cauza uniformei :stunned: .... glumesc.
In aceste conditii, in care nu exista inregistrare, dar nici petentul nu poate sa aduca un martor care sa-i sustina cele expuse in plangere/contestatie, instanta precizeaza faptul ca procesul verbal de contraventie se bucura de prezumtia de legalitate si temeinicie. In conditiile in care petentul nu rastoarna aceasta prezumtie, prin probele pe care le solicita a fi administrate, plangerea va fi respinsa.

Avand in vedere ca este o procedura speciala, in procedura contraventioanala pot fi audiate orice persoane care au cunostinte despre cauza.

Cat despre probarea laturii emotive si a efectelor acesteia asupra unei solutii favorabile, permiteti-mi sa ma abtin.

Nu conteaza ca ati semnat procesul verbal. Semnarea acestuia nu implica recunoasterea faptei, exista parere unanima atat in practica, cat si in literatura.
In concluzie: v-ar fi de mare ajutor un martor.

Va multumesc!
athe a scris:

daca veti reusi sa probati latura dvs excesiv emotiva si faptul ca ati fost constransa, aveti sanse.


Cu tot respectul fata de dna avocat nu cunosc cazuri exoneratoare de sanctiuni,motivate pe "latura excesiv-emotiva".
Poate ne prezinta d-sa o astfel de speta.
Solicitati in cadrul probatoriilor politiei sa faca dovada culpei dvs,prin fotografia de la fata locului.
Daca politia nu poate face aceasta dovada ,iar dvs aveti martori care sa va dovedeasca relatarea,exista sanse.

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - proba cu martori florin 33 florin 33 Daca semnez P.V.de contravetie si fac mentiuni ca nu recunosc fapta,agentul nu e obligat sa isi mentioneze un martor pt. a proba fapta.(exceptind cazul cind ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv rutier pentru o declaratie a unui martor... donpedros donpedros O rugaminte,va rog! Am primit amenda si suspendare permis ptr.30 zile in urma unei declaratii a unui martor. La data respectiva am parcat in acel loc ... (vezi toată discuția)
Neacordare prioritate la trecerea de pietoni vaseapantiuc vaseapantiuc in decembrie mi s-a retinut permisul pentru neacordare de prioritate la pietoni fiind inregistrat si de camera de luat vederi din masina politiei.am vre-o ... (vezi toată discuția)