buna seara as vrea sa stiu si eu ce conditi se poate indeplini la o cerere de eliberare conditionata, sau ce cereri se pot face, la o pedeapsa de 2 ani si care a facut un an ? va rog daca imi puteti raspunde
cam asta e probleme la el ca a stat pana acum in arest preventiv si nu la scos nici la munca la nimic in afara de 2 ore cat il scotea la plimbare el statea numai in camera , nu are nici un raport de nici un fel
In pricipiu trebuie sa execute 2/3 din pedeapsa, insa daca fpta a fost savarsita din culpa, poate executa si 1/2 din pedeapsa.
Va rugam sa ne dati mai multe elemente pentru a primi un raspuns mai exact.
este condamnat pentru ultraj (art 239) si este arestata din 22 februarie 2009 si sa dat definitava in 16 februarie 2010 la 2 ani de inchisoare, deci are un an executat si vrem sa isi faca cerere de eliberare conditionata ca sa poata iesi mai repede , avem mai multe probleme ca avem o firma a noastra, un bebe mic si ne este foarte greu. si nu stiu ce posibilitate este ca sa ii admita cererea de eliberare conditionata, si ce conditi se impun in privinta acesteia
trebuie sa execute 2/3 din pedeapsa, adica 8 luni la an, in total 16 luni, cel putin.
mai are de executat, teoretic, 4 luni ( daca nu cumva are zile muncite), dupa care se poate adresa comisiei de liberare conditionata in vederea unei propuneri de liberare.