avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general neplata forfetar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

neplata forfetar

Buna ziua!
Nu am platit forfetarul pe 2 trim din 2009, asa ca s-a acumulat suma de 2150 ron de plata... Asta pana acum, caci s-ar putea sa se mai stranga si altele (forfetare adica).
Dar impozitele le-am platit intotdeauna la timp, si integral (ma refer la salarii, comisioane itm, etc, tot ce este trecut pe statul de salarii). Toate bune si frumoase pana cand am inceput sa primim, mai intai, o "decizie" de plata accesorii, iar azi... o hartie maaare pe care scrie ca avem de plata, atentie, SALARII in valoare de 613 lei. :O De unde??? Chiar nu pricep...
Ce calculatii fac cei de la administratie?
Stiu ca impozitul pe salarii si forfetarul se duc in acelasi cont al BS...
Sunt in ceata totala si un car de nervi...
Va rog, ajutati-ma!

#-o
Cel mai recent răspuns: cristina29 , utilizator 10:15, 3 Martie 2010
Cu nervi nu rezolvati. Macar ganditi-va ca totusi statul acorda credit cu o dobanda rezonabila.
Legat de SALARII - constat ca si dv. folositi termenul. Probabil este vorba de impozit pe venitul din salarii. Cum hartiile de care vorbiti sunt editate automat, citand dintro baza de date - imi este greu sa cred ca fiscul / calculatorul nu foloseste termenii corecti. Poate dupa ce va trec nervii cititi cu atentie.
Important : desi impozitele cu retinere la sursa au prioritate (asa stiam eu) acest lucru este valabil numai pentru decontarea sumelor achitate in contul unic al asigurarilor sociale. Deci - la decontarea platilor efectuate in contul unic al bugetului de stat se aplica alte reguli : mai intai se deconteaza impozitul pe profit /pe venitul microintreprinderilor - apoi impozitul pe salarii.
In cazul dv. - nu ati platit forfetarul. Dar de declarat l-ati declarat. Din banii achitati in contul unic al BS s-au decontat sumele in ordinea pe care v-am spus-o. Faceti calculul si vedeti. Dar cel mai bine este sa solicitati o fisa pe platitor de la fisc.

Si o intrebare : nu aveti contabil ?
Multumesc pentru clarificare.
Inainte de a pune o intrebare in acest forum (sau in orice alta parte), intotdeauna caut informatii pe net, gandindu-ma ca poate si alte persoane au fost puse in aceleasi situatii ca si mine, asteptandu-ma asadar sa gasesc un raspuns. Iar cand nu gasesc, intreb.

Si un raspuns la intrebarea dvs.: avem contabil. Care s-a saturat sa auda de taxe peste taxe, plati peste plati, impozite peste impozite, legi peste legi. Care s-a saturat de functionarii "zambitori" din spatele ghiseelor, care s-a saturat de pilele care exista peste tot in tara asta. Iar daca se afla in postura ghinionista de a cere ajutor, este luat peste picior.

O zi buna!
din pacate ordinea decontarii sumelor virate in contul unic BS este cea aratata de dl Savu. personal nu sunt de acord , daca specific pe OP(cum era inainte) ca suma reprezinta impozit salarii- sa mi-i vireze in contul forfetaruluii. e dificil de inteles pt contribuabili ca asa e ordinea .ei stiu ca au doar forfetarul pe care multi au sperat ca se va desfiinta.
@cristina29 - Imi cer scuze ! Nu am intentionat sa ironizez, ci am considerat ca de aceste probleme trebuie sa se ocupe contabilul.

Cand postati ceva fiti mai explicita si nu lasati sa se confunde patronul cu contabilul.
Cat despre obligatia care va revine - cea legata de fisa pe platitor - va spun dintro experienta dura pe care am avut-o : chiar daca este dezagreabil sa faceti analiza fisei, gasiti-va momente in care sa realizati acest lucru. Nu este ceva placut, dar va asigur ca este foarte neplacut daca o "scapati din mana".

Daca aveti neclaritati nu ezitati sa apelati la forum. Majoritatea nu sunt asa ca mine si sunt convins ca merita sa intrebati. Personal, am retinut : sunteti contabilul. :D
Raspunsul dvs. a fost cat se poate de bun si inteligibil. Si v-am multumit pentru asta.
Referitor la experienta mea intr-ale contabilitatii&co, sunt novice. Chiar foarte novice. De-abia implinesc 1 an de "practica". Dar deja incep sa ma satur de bataia de joc a ... cum sa le spun... "inteligentilor" care fac legile? sau care le aproba? Cred ca ma reprofilez...
Va doresc o primavara calda si senina! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imp profit trim iv geo123 geo123 Cum se declara si plateste imp.pe profit trim.IV in declaratia 100 cu termen 25 ian.2010 ? Ca si in anii precedenti, la nivelul trim. lll, sau se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Impozitul forfetar anairam2807 anairam2807 de cand nu se mai plateste impozitul fofetar, sau daca sa schimbat si cum aceasta taxa? (vezi toată discuția)
Impozit profit 2009 Nicoletamaria Nicoletamaria Buna ziua! La tr i am avut imp profit 15013 declarat si platit la tr ii imp profit am stornat 3818 din cei 15013 si am decl si platit forfetar 1433 la tr ... (vezi toată discuția)