avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis de conducere anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis de conducere anulat

Buna ziua,
la data de 9 martie 2009, am fost condamnat penal la un an cu supendare, conf art. 81 Cod Penal, am provocat un accident fara victime, si am avut alcoolemie de 1.6!
Intrebarea mea este daca mi s-a anulat permisul de conducere, iar daca s-a facut acest lucru, trebuia sa fiu anuntat in scris? ceea ce nu s-a intamplat!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 18:59, 2 Martie 2010
Parcurgeti cu atentie hotararea pronuntata de instanta de judecata
Hotararea spune asa:
"pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicol de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica in sange peste limita legala prev de art 87, al. 1, din OUG 195/2002(mod.) la o pedeapsa de un an inchisoare.
In baza art. 81 Cod Penal, suspenda conditionat executarea pedepsei pe o durata de 3 ani. Atrage atentia asupra prevederilor art. 83 Cod Penal" plus plata cheltuielilor de judecata. Nu spune nimic de permis!
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
jamaica2010, utilizator
Anularea permisului de conducere se dispune de seful politiei rutiere pe raza careia a fost constata fapta, in baza hotararii judecatoresti ramase definitive si se comunica in termen de cel mult 5 zile lucartoare titularului - art. 203 din Reg de aplicare a OUG 195/2002
Asta spuneam ca nu am fost anuntat. Cum pot sa aflu daca a fost sau nu anulat permisul? Daca au uitat sa ma anunte, pot sa fac ceva?
Va revine obligatia sa intrati in posesia hotararii,pe care sa o depuneti la IGP-SPR,al carei sef va dispune anularea permisului
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Am permisul suspendat sau , nu ? asealex asealex Solutia pe scurt: In baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, condamnă inculpatul r.m la o pedeapsă de 1 an ... (vezi toată discuția)
Condamnare definitiva - anulare permis mihai62 mihai62 sentinta penala definitiva, ucidere din culpa,art178 al.2 cp,cu referire la art.320 ind.1 cpp.,condamnare cu suspendare in baza art.81 cp,-pedepse accesori ... (vezi toată discuția)