avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis de conducere anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis de conducere anulat

Buna ziua,
la data de 9 martie 2009, am fost condamnat penal la un an cu supendare, conf art. 81 Cod Penal, am provocat un accident fara victime, si am avut alcoolemie de 1.6!
Intrebarea mea este daca mi s-a anulat permisul de conducere, iar daca s-a facut acest lucru, trebuia sa fiu anuntat in scris? ceea ce nu s-a intamplat!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 18:59, 2 Martie 2010
In urma pronuntarii unor astfel de hotarari se dispune anularea permisulului de conducere conf.art.114 c.rut..
Dupa un an de la ramenerea definitiva a hotararii,aveti dreptul sa depuneti actele pentru a da examenul de obtinere a permisului auto.
Politia nu are de unde sa stie ce condamnare ati primit.
drept urmare va revine obligatia sa duceti hotararea judec.definitiva la politie s impreuna cu o cerere adresata conducerii se va dipune anularea permisului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am permisul suspendat sau , nu ? asealex asealex Solutia pe scurt: In baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, condamnă inculpatul r.m la o pedeapsă de 1 an ... (vezi toată discuția)
Condamnare definitiva - anulare permis mihai62 mihai62 sentinta penala definitiva, ucidere din culpa,art178 al.2 cp,cu referire la art.320 ind.1 cpp.,condamnare cu suspendare in baza art.81 cp,-pedepse accesori ... (vezi toată discuția)