avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii somaj/conventie civila
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

somaj/conventie civila

se poate beneficia de indemnizatie de somaj, in situatia incheierii unei conventii civile , ulterior?
contreaza nivelul indemnizatiei obtinute pe conventia civila?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 14:00, 2 Martie 2010
Legea 76/2002-
Art. 17. - (1) În vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie de şomaj, şomerii prevăzuţi la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot găsi în una dintre următoarele situaţii:
f) au încheiat contract de asigurare pentru şomaj şi nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare
Art. 34. - (1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
Art 39-(4) Pentru persoanele care au fost asigurate în baza unui contract de asigurare pentru şomaj, la determinarea sumei calculate prin aplicarea unei cote procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare, prevăzute la alin. (2) lit. b), se va avea în vedere venitul lunar declarat în contractul de asigurare pentru şomaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj ion71 ion71 Buna ziua, Va rog sa ajutati cu clarificari privind eligibilitatea ajutorului de somaj pentru urmatoarea situatie: - peste 16 ani de contributie ... (vezi toată discuția)
Somaj dumi_sc dumi_sc postul de paza sa desfintat si vreau sa stiu daca pot benificia de ajutor de somaj,mentionez ca am si o indemnizatie de 165 ron de consilier local (vezi toată discuția)
Somaj profesor suplinitor OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI Am lucrat ca profesor suplinitor cu 16 ore pe saptamana in loc de 18 ore.Activitatea am desfasurat-o la trei scoli timp de un an :sept 2011 sept 2012.Acum ... (vezi toată discuția)