avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uscatorie bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uscatorie bloc

ce lege imi da dreptul sa cumpar uscatoria de la bloc,ce pasi urmeaza sa fac?multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
wsx, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:31, 15 August 2024
in cazul prezentat puteti sa o inchiriati sau concesiona. vinzarea cumpararea e vesnica...
Puteti cumpara uscatoria in urma unei parcelari a partilor comune printr-o documentatie cadastrala, luati legatura cu un autorizat ocpi/ancpi, gasiti lista la ocpi din judetul dvs.
Proprietatea comuna dintr-o asociatie de proprietari nu se poate "parcela" ca un teren in intravilan sau extravilan. Nu de alta, dar, in ideea aceasta, s-ar putea sa ne trezim in blocuri cu holurile pline de garduri si portite peste care unii n-ar avea voie sa treaca pentru ca sunt certati cu vecinul de palier :)
Doar acordul tuturor proprietarilor din bloc v-ar permite cumpararea unui spatiu care face parte din partile indivize comune. Nici legea, nici vreo hotarare judecatoreasca (decat daca aceasta din urma este data in pofida legii).

eu am in fata o sentinta dintr-un proces "in prestatie tabulara" . Reclamantii ( de la ap 1 ) impotriva paratilor ( de la ap 2-10 , adica toti din scara blocului ) Reclamanti au un tabel in care toti au semnat ca sunt deacord sa vanda uscatoria , in proces sunt chemati locatarii si recunosc ca au vandut... si Instanta hotaraste dezmembrarea uscatoriei conf exp tehnice judiciare SI APLIPIREA LA AP 1 A USCATORIEI ( adica doi iepuri dintr-un foc ) ( se pare ca reclamantii au avut un avocat destept ;)

Alte discuții în legătură

Cum pot sa cumpar o spalatorie de bloc? horatiupopescu horatiupopescu Daca se poate, care este procedura legala? Astept raspuns de la cineva care se pricepe.... Multumesc. (vezi toată discuția)
Achizitionare uscatorie,spalatorie raku84 raku84 Salut, Am si eu o problema:vreau sa achizitionez uscatoria scarii pe care locuiesc dar unele persoane de pe aceasta scara au sotul/sotia decedata.Am vorbit ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota coproprietate fortata gigi58 gigi58 Buna seara. Revin cu intrebare legata de vanzarea unui uscator, bun aflat in coproprietatea fortata a mai multor proprietari dintr-un bloc de ... (vezi toată discuția)