avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vanzare cota coproprietate fortata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vanzare cota coproprietate fortata

Buna seara. Revin cu intrebare legata de vanzarea unui uscator, bun aflat in coproprietatea fortata a mai multor proprietari dintr-un bloc de locuinte.
Intrebarea este daca imi pot vinde cota mea partea ideala din uscatorul respectiv, aflat, repet, in coproprietate fortata, in acelasi mod in care as putea dispune asupra unui alt bun asupra caruia am un drept de proprietate, sau vanzarea ar necesita indeplinirea unor condtii speciale?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:11, 5 Iunie 2015
Vanzarea cotei de proprietate pe care o aveti in uscatorie o puteti vinde in doua moduri:
- o data cu apartamentul deoarece este indispensabil legata de apartament;
- daca toti proprietarii schimba natura fortata a proprietatii comune in proprietate comuna obisnuita. In acest caz schimbarea se face la judecatorie, apoi fiecare proprietar isi vinde la notar partea lui din uscatorie.
Evident ca se face modificare si la actele de proprietate pentru micsorarea cotei-parti indivize totale.

Cam complicat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde o uscatorie de bloc la parter chiar daca nu sunt de acord tori ? spiridus spiridus Buna ziua tuturor oamenilor de suflet care raspund celor in nevoi.... Am si eu o mare nedumerire si va rog din suflet sa-mi ascultati povestea si sa-mi ... (vezi toată discuția)
Uscator b4sc4 b4sc4 Buna ziua. Locuiesc la parterul unui bloc si doresc sa cumpar uscatorul, doresc sa aflu daca este vreo lege care sa reglementeze situatia acestui spatiu ... (vezi toată discuția)
Se pot vinde sau nu parti din proprietatea comuna? elga50 elga50 [b]Numai cu acordul tuturor proprietarilor.[/b] Iata ce ne spune [b]Legea nr. 60/ 2012 [/b]privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. ... (vezi toată discuția)