avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... uscator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

uscator

Buna ziua. Locuiesc la parterul unui bloc si doresc sa cumpar uscatorul, doresc sa aflu daca este vreo lege care sa reglementeze situatia acestui spatiu locativ.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:33, 3 Martie 2010
Uscatorul face parte din proprietatea comuna a proprietarilor si se poate cumpara in urmatoarele conditii:
- sa aveti acceptul tuturor proprietarilor pentru ca in suprafata lui se gasesc o parte din cota-parte indiviza a fiecarui apartament.
- fiind o vanzare trebuie s-o faceti la notar printr-un contract de vanzare-cumparare. In acest contractDv sunteti cumparatorul si ceilalti proprietari, inclusiv Dv. sunt vanzatorii.
- In urma acestei tranzactii se fac acte aditionale la contracte prin care Dv. vi se mareste suprafata utila (uscatoria), iar celorlalti li se micsoreaza suprafata proprietatii prin micsorarea cotei-parti indivize.
- toate actele modificate se comunica la cartea funciara etc., ajungand in final la administratia financiara care ia in evidenta noua situatie a proprietatilor pentru refacerea bazei pentru impozitare.
..........................
In alte conditii orice incercare de a vinde-cumpara uscatoria este lovita de nulitate si poate fi atacata in justitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate asupra unui spatiu comun dintr-un bloc de locuinte bcpi.in bcpi.in sunt proprietarul unui apartament de la parterul unui bloc cu patru etaje. la parter se afla si un spatiu numit \"uscator\". acest spatiu se afla lipit de un ... (vezi toată discuția)
Cumparare uscatorie in bloc avoovi avoovi Salut. Cu ceva ani in urma am cumparat uscatoria de pe palier, alaturata garsonierei mele. Am intocmit chitante olografe de vanzare cumparare cu absolut toti ... (vezi toată discuția)
Vindere uscator blok colocatar colocatar suntem 14 apartamente pe scara ,la parter avem un uscator de blok,vecinul de la parter detine 2 apartamente ,unul dintre apartamente invecinanduse cu uscatorul ... (vezi toată discuția)