avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare uscatorie in bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare uscatorie in bloc

Salut.
Cu ceva ani in urma am cumparat uscatoria de pe palier, alaturata garsonierei mele. Am intocmit chitante olografe de vanzare cumparare cu absolut toti proprietarii apartamentelor din bloc, pe care le-am inregistrat la notariatul judetean, consemnand in acestea ca obiectul vanzarii este cota indiviza ce revine fiecarui apartament din uscatorie. Am actionat in instanta locatarii prin actiune in constatare pt. a obtine hotarare judecatoreasca si am obtinut o sentinta civila de proprietate definitiva si irevocabila. Am inregistrat aceasta uscatorie cu suprafata aferenta la Primarie la Directia Publica de venituri, pt. care platesc anual impozit. Problema este ca nu pot face cadastru pe aceasta fosta uscatorie pe care am unit-o cu garsoniera. Mi se motiveaza de la Patrimoniu ca nu se specifica pe hotararea judecatoreasca ca proprietarii mi-au vandut si cota de teren de sub bloc aferenta uscatoriei, desii pe chitantele cu fiecare in parte scrie negru pe alb ca ei mi-au vandut cota indiviza la care aveau dreptul pe suprafata uscatoriei si deci logic si spatiul ocupat de aceasta sub bloc. Mi sa dat sugestia sa concesionez acest spatiu! Nu mi se pare corect, deoarece eu platesc impozit pt. aceasta suprafata din cladire care de fapt ilogic "sta in aer" dupa spusele acestor functionari iar concesiunea nu cred ca este acelasi lucru cu proprietatea. Cum pot sa impoziteze un spatiu dintr-o cladire, fara sa judece ca acea cladire ocupa si un teren ....ca la noi, la nimenea!!! Va rog ajutati-ma cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: avoovi , utilizator 23:21, 30 Ianuarie 2010
Spatiul unei uscatorii nu este acelasi lucru cu "cota indiviza din terenul aflat sub cladire".Verificati actele de proprietate ale proprietarilor apartamentelor sa vedeti daca este specificat si teren
consider ca in momentul in care s-a instrainat cota parte indiviza din uscatorie de catre fiecare proprietar in parte s-a instrainat si cota parte de teren pe care aceasta se afla. e corecta observatia dv. uscatoria nu sta in aer...
Pe contractul de vanzare cumparare scrie: "Se atribuie cumparatorului in folosinta pe durata existentei constructiei, terenul aferent locuintei in suprafata de..... mp, respectiv cota indiviza de...(nu este specificat)...% din teren potrivit Deciziei nr. ..(nu este specificat). ...din...(nu este specificat).. a Primariei". Sa inteleg ca pt. cota indiviza din bloc nu se acorda spatiu sub cladire si nu se plateste impozit? Totusi trebuie sa existe o solutie...
Nu este normal ca intr-un contract de vanzare cumparare sa nu fie specificat nr, data deciziei primariei, valoarea cotei indivize din teren.Inteleg ca aveti doar un drept de folosinta pe toata durata constructiei si nu de proprietate.
Am un contract de vanzare cumparare in rate intre fosta R.A.F.L.I.P.S.(Regia Autonoma Fond Locativ, Investitii,Prestari Servicii) si mine, pe baza unei repartitii a Primariei, in baza decretului lege nr. 61/7.II.1990 si ord.197/D/23.VII.1990. Se mentioneaza la punctul 1 ca R.A.F.L.I.P.S. vinde si eu cumpar aceasta locuinta, normal ca pe perioada constructiei. Pe acest contract la acest punct se specifica doar terenul aferent locuintei, nici macar suprafata locuintei. La acest contract mai am un act aditional la contractul de vanzare cumparare preliminar care ramane definitiv. Aici scrie ca acest RAFLIPS vinde si eu cumpar locuinta situata la adresa respectiva, conform schitei de plan. Tot aici se specifica suprafata utila a locuintei si suprafata balconului, iar la cota indiviza (%) din suprafata de folosinta comuna a imobilului, nu este trecut nimic. Acest act de vanzare cumparare, a fost inregistrat la notariatul de stat judetean si inscris in registrul de transcriptiuni sub nr..... si normal ca sunt proprietar. Pe aceasta locuinta am facut si cadastru si nu am intampinat greutati prin netrecerea cotei indivize in contract. Problema este cu uscatoria, spun cei de la Patrimoniu, ca pe hotararea judecatoreasca nu se specifica ca am cumparat si terenul de sub bloc ce revine uscatoriei. Intrebarea cheie este: Cota indiviza nu are si ea cota parte din terenul pe care il ocupa constructia? Logic este ca da, iar proprietarii blocului, au renuntat la ea odata cu vanzarea catre mine a acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionarea uscatoriei ??? zoldisti zoldisti Buna. Poate cineva sa ma ajute cu ceva informatii in acest caz? Doresc achizitionarea uscatoriei din scara blocului, si din 20 de apartamente 1 singur ... (vezi toată discuția)
Vanzare constructie fara terenul de sub ea mihaela1972 mihaela1972 in 2002 am cumparat un spatiu comercial la parterul unui bloc)- am facut carte funciara pt el in 2004 am cumparat si terenul de sub spatiu - cota de teren ( ... (vezi toată discuția)
Proprietarul terenului din jurul blocului oret20 oret20 In calitate de membru al comitetului executiv al asociatiei de proprietari, doresc sa aflu urmatoarele: 1. Terenul pe care se afla constructia unui bloc de ... (vezi toată discuția)