avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Achizitionarea uscatoriei ???
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Achizitionarea uscatoriei ???

Buna. Poate cineva sa ma ajute cu ceva informatii in acest caz?
Doresc achizitionarea uscatoriei din scara blocului, si din 20 de apartamente 1 singur proprietar nu este de acord, fiindca zice ca nu are unde sa-si puna florile in timpul iernii. Acest proprietar sta intr-un apartament de 2 camere, si traieste singur. Si nici nu are intentia de a cumpara vreodata uscatoria.
Stiu ca mai demult era o lege care cerea, ca 100% din proprietari trebuie sa fie deacord cu vinderea uscatoriei. Legea este tot la fel?
Sau pe baza de rea-vointa, nu se poate da in judecata proprietarul respectiv?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:38, 30 August 2010
nimeni nu poate fi obligat sacedeze/vinde un drept al sau.
daca nu ajungeti cu el la o intelegere atunci nu veti putea achizitiona uscatoria.

Uscatoria e proprietare comuna, cum o puteti cumpara?
Legea 230/2007 permite doar inchirierea, folosinta sau concesiunea.
Art. 39. - Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune.

Puteti face un contract de concesiune pana la 49 ani respectand si legea:
Art. 42. - Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă faţă de destinaţa iniţială, conform proiectului iniţial al clădirii cu locuinţe, se poate face numai cu avizul comitetului executiv şi cu acceptul proprietarilor direct afectaţi cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării.
Sunt blocuri in care sau vandut uscatoriile, chiar si la persoane care nu sunt locatari in acel bloc. Deci se poate cumpara cumva...
"Art.32 - (3) Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii." din norme 1588
E vorba de cota-indiviza, nimeni nu poate renunta la ea, cine o preia? deci e vorba de lege nu de rea vointa.
Inchiriati, etc., cadeti la invoiala daca este vecin cu spalatoria, va trebuie acordul lui, daca nu-i vecin cu acordul majoritatii puteti inchiria.
Nu va mai luati dupa alte blocuri, treaba lor.
Succes!

Alte discuții în legătură

Posibilitate cumparare uscatorie bloc andreea nitescu andreea nitescu Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea:Este posibil ,cu acordul locatarilor din bloc sa cumpar uscatoria care se afla in perete ... (vezi toată discuția)
Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde o uscatorie de bloc la parter chiar daca nu sunt de acord tori ? spiridus spiridus Buna ziua tuturor oamenilor de suflet care raspund celor in nevoi.... Am si eu o mare nedumerire si va rog din suflet sa-mi ascultati povestea si sa-mi ... (vezi toată discuția)