avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Achizitionarea uscatoriei ???
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Achizitionarea uscatoriei ???

Buna. Poate cineva sa ma ajute cu ceva informatii in acest caz?
Doresc achizitionarea uscatoriei din scara blocului, si din 20 de apartamente 1 singur proprietar nu este de acord, fiindca zice ca nu are unde sa-si puna florile in timpul iernii. Acest proprietar sta intr-un apartament de 2 camere, si traieste singur. Si nici nu are intentia de a cumpara vreodata uscatoria.
Stiu ca mai demult era o lege care cerea, ca 100% din proprietari trebuie sa fie deacord cu vinderea uscatoriei. Legea este tot la fel?
Sau pe baza de rea-vointa, nu se poate da in judecata proprietarul respectiv?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:38, 30 August 2010
Este adevarat ca a aparut legea de o luna si jumatate dar acum se asteapta normele de aplicare.

Eu am mers azi la un notar sa ma interesez ce acte imi trebuiesc si cum ar fi procedura legala si m-a trimis la plimbare ca nu stie ce sa faca si cum sa interpreteze legea. Mi-a dat insa un numar de telefon sa mai sun din cand in cand ca poate apar normele.

Daca cineva reuseste, sa spuna pe forum cum a facut ca sunt multi cei interesati de vanzarea/cumpararea spatiilor comune.
Este adevarat ca ne-am obisnuit cu norme de aplicare a legilor, ceea ce mie mi se pare o chestiune pur romaneasca , originala.... Acum cateva zile un utilizator atragea atentia ca aceasta lege 170/2010 nu prevede, nu are acel articol obisnuit la o lege in care sa se spuna ca in termen de xx zile guvernul va emite normele de aplicare.
Asa ca este foarte posibil ca legea 170/2010 sa se aplice fara norme de aplicare sau pe baza normelor de aplicare ale celorlalte legi pe care le modifica aceasta lege.
Sa nu uitam ca legea 170/2010 modifica articolul 45 din Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, art. 39 din Legea nr. 230/2007, articolul 101 din Legea locuinţei nr. 114/1996, asa cum reiese chiar din textul legii.
Iar aceste legi au deja norme de aplicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate cumparare uscatorie bloc andreea nitescu andreea nitescu Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea:Este posibil ,cu acordul locatarilor din bloc sa cumpar uscatoria care se afla in perete ... (vezi toată discuția)
Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde o uscatorie de bloc la parter chiar daca nu sunt de acord tori ? spiridus spiridus Buna ziua tuturor oamenilor de suflet care raspund celor in nevoi.... Am si eu o mare nedumerire si va rog din suflet sa-mi ascultati povestea si sa-mi ... (vezi toată discuția)