sunt proprietarul unui apartament de la parterul unui bloc cu patru etaje. la parter se afla si un spatiu numit "uscator". acest spatiu se afla lipit de un perete al apartamentului meu. eu doresc sa cumpar acest spatiu, dar nu stiu exact ce trebuie sa fac; cine poate sa fie proprietar al acestui spatiu? statul roman?; banuiesc ca toti proprietarii de apartamente din acest bloc au cota indiviza din acest uscator.....; ajutati-ma va rog! spuneti-mi exact ce trebuie sa fac si cui trebuie sa ma adresez pentru a cumpara acest spatiu(uscator).
Va trebui sa vb cu toti proprietarii apartamentelor de la dvs din bloc sa isi dea acordul cu privire la preluarea dvs a uscatorului. Apoi mergeti la primarie sa vedeti ce acte tb pt a plati dvs impozit.
Spatiile din proprietatea comuna (uscatoria, intre altele) nu se mai pot vinde, dupa stiinta mea. Dar......
Ati intuit bine ca acesta este in proprietatea tuturor proprietarilor, inclusiv a Dv.
Pentru vanzarea corecta a acesteia, ea ar trebui facuta la notar, unde ar trebui sa se prezinte toti proprietarii scarii respective (asta presupune ca toti sa fie de acord cu vanzarea) si contractul ar trebui facut intre Dv. (cumparator) si ceilalti (vanzatori), concomitent cu refacerea actelor de proprietate ale lor prin diminuarea cotei-parti indivize, proportional cu partea pe care o detin in uscatoria respectiva.
Altfel facuta vanzarea este buna de atacat oricand in instanta si puteti pierde si uscatoria si banii pe care i-ati dat pe ea....
.......................
Dar o puteti inchiria de la asociatie, contra unei sume oarecare si pentru aceasta actiune va trebuie acordul majoritatii de 50% +1 din proprietarii de pe scara si neaparat acordul tuturor vecinilor de la parter, precum si un contract de inchiriere facut cu asociatia de proprietari.
Sunt proprietar a unui apartament prin drept de mostenire impreuna cu fratele meu si mamam mea. Am aflat ca spatiul comun a trecut in proprietatea administratorului fara sa fiu anuntat ,prin hotarare judecatoreasca . Din cate cunosc eu dreptul de proprietate nu trebuie incalcat. Ce variate am ? Este vorba de uscator - spatiul comun. Din informatiile mele administratorul a intentat proces pe varii motive rezultand hotararea judecatoreasca. Procesul a fost judecat in doua locati ( in a doua locatie s-a emis hotararea) , consider ca au fost cu viicii de procedura - exemplu mama mea a fost declarata plecata in strainatate desi nu are passaport . La a doua locatie s-a emis hotararea.Ce despagubiri pot sa obtin si care este este procedura legala? Va multumesc anticipat . Nu inteleg cum un judecator ar putea da o astfel de hotarare fara sa cheme proprietarii de drept...
Vindere uscator blok
colocatar
suntem 14 apartamente pe scara ,la parter avem un uscator de blok,vecinul de la parter detine 2 apartamente ,unul dintre apartamente invecinanduse cu uscatorul ... (vezi toată discuția)