avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort/partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort/partaj

sunt casatorita de 12 ani si din pacate am ajuns la concluzia ca este mai bine sa continuam fiecare pe drumul lui.
Sotul are un copil din prima casatorie pentru care de 11 ani este tutore legal(i-a fost incredintat legal) si care acum are 18 ani.Bineinteles ca avem si noi un copil de 6 ani.
Ma intereseaza , in cazul partajului care sunt drepturile pe care le am.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:58, 6 Martie 2010
dreptul dvs in principiu este de 50% din bunuriledobandite in timpul casatoriei. depinde mult si de contribuitia fiecaruia.
In cazul partajului sunt o serie de lucruri pe care trebuie sa le stiti:
1-orice bun achizitionat in timpul casatoriei este un bun comun, iar sotii au dreptul la o cota de1/2 din acestea, insa daca unul dintre soti a contribuit mai mult la achizitionarea unui bun imobil de exemplu, poate solicita o cota de contrabutie mai mare;
2.-orice bun achizitionat de soti inainte de casatoria incheiata intre ei, sunt bunuri proprii si nu intra in masa de partaj;
3.- nu sunt bunuri comune ci tot proprii bunurile care sunt prev. de art.31 c.fam, insa cum intrebarea dvs. este unul cu caracter general nu voi mai face trimitere la acestea.
4.-taxa de timbru pentru un proces de partaj este de 3% calculata la valoarea masei partajabile,
5-in cadrul procesului de partaj trebuiesc efectuate expertize de specialitate in functie de bunurile care compun masa partajabila.
6.-este imperios necesar angajarea unui avocat pentru astfel de procese, pentru ca incepand cu redactarea actiunii de partaj, asistenta juridica este extrem de utila in astfel de cauze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj pavalutagigi pavalutagigi intre sot ,sotie,copil 19 ani care este procentul sotului? (vezi toată discuția)
Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)
Drepturi in concubinaj claudymaria claudymaria M-am impacat cu fostul sot dupa ce am divortat si avem deja 4 ani de impacare, timp in care am mai facut inca un copil. Ce drepturi am eu avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)