avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot obtine mai repede sentinta definitiva si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot obtine mai repede sentinta definitiva si irevocabila?

Buna ziua! Va rog frumos sa dati un sfat unui om aflat in incurcatura.Cum sa procedez pentru a obtine mai repede sentinta definitiva si irevocabila avand in vedere ca apelul s-a anulat prin netimbrare iar recurs nu va face nici una dintre parti. E vorba de un proces de iesire din indiviziune iar sentinta definitiva si irevocabila imi este necesara la Cartea Funciara pentru intabulare.
Cel mai recent răspuns: violett2415 , utilizator 19:13, 29 Octombrie 2010
sa dea o declaratie apelantul ca renunta la calea de atac recurs.

altfel trebuie sa astepti pana la redactarea si comunicarea hotararii din apel + termenul de recurs (15 zile)
Apelantul fiind cel care a deschis procesul? Doar el trebuie sa dea declaratie? Cealalta parte nu trebuie sa dea? Nu amandoua partile au drept de recurs? :-/
sentinta fiind definitiva,be baza sentintei de la judecatorie si a minutei deciziei din apel,fiind vorba de o hotarare definitiva,chiar daca nu e irevocabila,poti sa soliciti notarea in cartea functiara a respectivei hotarari.Daca nici una din parti nu mai doreste sa faca recurs,atunci,trebuie ca toate partile sa dea o declaratie in acest sens la Tribunal,pentru ca decizia sa ramana irevocabila.
Pentru ca decizia sa devina irevocabila trebuie ca ambele parti sa dea declaratie de renuntare la calea de atac a recursului la tribunalul unde a fost judecat apelul. Dupa redactare, hotararea va fi irevocabila.
Sunt hotărâri irevocabile:
1. hotărârile date în primă instanţă, fără drept de apel, nerecurate;
2. hotărârile date în primă instanţă, care nu au fost atacate cu apel;
3. hotărârile date în apel, nerecurate;
4. hotărârile date în recurs chiar dacă prin acestea s-a soluţionat fondul pricinii;
5. orice alte hotărâri care, potrivit legii, nu mai pot fi atacate cu recurs.

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva si irevocabila freeanifer freeanifer Un dosar se pronunta la data x, La cit timp de la pronuntare se comunica partilor ?(cu aproximatie). Cind devine definitiva si irevocabila , La 15 zile de ... (vezi toată discuția)
Eliberare ci catalin2012 catalin2012 Buna ziua. Fetita mea a implinit 14 ani in septembrie 2012, noi suntem in divort (atunci se terminase fondul si era la apel, acum e terminat si apelul si s-a ... (vezi toată discuția)