avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calomnia sau insulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calomnia sau insulta

o "prietena" mi-a facut plangere penala pentru inselaciune. Am dovedit cu acte, am primit neinceperea urmaririi penale. O pot actiona in judecata? Ii pot cere daune?
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 02:35, 10 Decembrie 2006
iar mai nou, calomnia a fost dezincriminata.....:(
offtopic: personal, nu sunt de acord cu aceasta masura....societatea romaneasca actuala nu este pregatita;)
ALOOOOO ... MODERATORIIIII !!!!!!
De dimineata am raspuns la acest topic .. si acum vad ca mi-a disparut mesajul !!!!!

Raspunsul era de genul :
nu este calomnie sau insulta.
poate fi denuntare calomnioasa (art. 259 cp) daca "prietena" a actionat cu intentie.

Nu o puteti chema in instanta ci se face plangere la Politie.
sunt 2 topicuri cu acelasi titlu si acelasi autor...eu am raspuns dupa tine, gavril, dar am postat pe asta....asta reiese si din inceputul raspunsului meu....
au ! asa e. sorry ! eu imi facusem 1001 de scenarii in minte, mai ales ca i-am reprosat unui moderator ca mi-a schimbat continutul unui mesaj. Deja faceam planul de lupta :)
da,daca aveti suficiente probe pentru a demonstra ca v-a acuzat de inselaciune cu rea-credinta (adica a stiut ca nu ati inselat-o,insa v-a a acuzat totusi), puteti formula la politie o plangere penala pentru denunt calomnios.

Alte discuții în legătură

Calomnia sau insulta gabriela.raileanu gabriela.raileanu o "prietena" mi-a facut plangere penala pentru inselaciune. Am dovedit cu acte, am primit neinceperea urmaririi penale. O pot actiona in judecata? Ii pot cere ... (vezi toată discuția)
Plangere de calomnie dumiras dumiras ce sanse am ca un vecin sa fie tras la raspundere pe motiv de calomnie pt unele afirmatii care au fost facute la adresa mea ,afirmatii de furt infirmate de ... (vezi toată discuția)
Insulta ºi calomnia floring64 floring64 Angajatorul mi-a desfiinţat postul după ce a aflat că am făcut o reclamaţie la poliţie pentru mai multe ilegalităţi ce le-a făcut. L-am acţionat în ... (vezi toată discuția)