avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda minor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda minor

Buna ziua,
azi am avut placuta surpriza ca, la plata impozitelor la primarie, sa mi se arate un pv contraventie pe numele fiului meu, intocmit acum 8 luni, pentru incalcarea spatiului public; am convocat familionul si am aflat ca intradevar, atunci, impreuna cu prietenii lui, au sarit gardul scolii (era o sambata), ca sa joace fotbal; dupa spusele lui, toti au fost amendati de jandarmi, dar au hotarat sa nu arate parintilor pv-urile, aruncandu-le in primul cos de gunoi; sotia stia, tot din spusele lui, dar, pentru ca nu a sosit nicio instiintare (oficiala sau nu) catre noi, nu mi-a spus nici mie;
cu chiu cu vai am reusit sa platesc impozitul (i-am convins) ca pv-ul nu-i pe numele meu, deci e ilegal sa nu-mi accepte plata taxelor locale, deci am amanat putin deznodamantul cu amenda; acum astept sugestii; pv-ul pare afi legal intocmit, dar nu mi se pare normal ca la prima abatere a unui copil de 15 ani, parintele sa nu afle direct de la autoritatea constatatoare sau de la cea incasatoare ca are o problema cu odrasla; dupa parerea mea, la prima abatere se impunea mustrarea si anuntarea parintilor.
Cel mai recent răspuns: jeff123 , utilizator 23:35, 8 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
da, multumesc, dar o sa fie ultimul lucru pe care-l voi face: din pdv legal , parintii si scoala nu au fost notificati pana acum; nu a existat o mustrare verbala sau scrisa, ca pt o prima abatere; pastrand proportia, e ca si cum ai trage fara foc de somatie; nu-l voi lasa, ca parinte, sa duca povara acestei greseli, pt. ca este un copil bun si linistit; veti intelege acest lucru daca va spun ca banuielile mele se indreapta catre un control comandat de directorul scolii, unde sotia este profesoara, director ce are obiceiul sa-si petreaca sambetele prin scoala, cu vedere la terenul de sport.
Si, 8 luni fara alte notificari legale, nu inseamna ca executarea s-a perimat de drept (daca am considerat pv-ul inmanat drept titlu executoriu)?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
jeff123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încãlcarea drepturilor la liceu ghesha ghesha Bună ziua. Sunt elev în clasa a XII-a, și consider că profesoara (diriginta) nu a avut un comportament decent. Cer ajutorul dumneavoastră, mai ... (vezi toată discuția)
Scaderea notei la purtare sabina1234 sabina1234 Ieri copilul meu a fost influientat de alt coleg care i-a lipit un absorban te spate la un baiat din clasa lui sa ii faca poza la acesta unde se vedea ... (vezi toată discuția)
Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant - sanctionare disciplinara elevi Bestparents Bestparents Sancţiunile aplicate elevilor din învăţământul preuniversitar sunt stabilite de art. 118 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a unit. de înv. ... (vezi toată discuția)