Buna ziua,
azi am avut placuta surpriza ca, la plata impozitelor la primarie, sa mi se arate un pv contraventie pe numele fiului meu, intocmit acum 8 luni, pentru incalcarea spatiului public; am convocat familionul si am aflat ca intradevar, atunci, impreuna cu prietenii lui, au sarit gardul scolii (era o sambata), ca sa joace fotbal; dupa spusele lui, toti au fost amendati de jandarmi, dar au hotarat sa nu arate parintilor pv-urile, aruncandu-le in primul cos de gunoi; sotia stia, tot din spusele lui, dar, pentru ca nu a sosit nicio instiintare (oficiala sau nu) catre noi, nu mi-a spus nici mie;
cu chiu cu vai am reusit sa platesc impozitul (i-am convins) ca pv-ul nu-i pe numele meu, deci e ilegal sa nu-mi accepte plata taxelor locale, deci am amanat putin deznodamantul cu amenda; acum astept sugestii; pv-ul pare afi legal intocmit, dar nu mi se pare normal ca la prima abatere a unui copil de 15 ani, parintele sa nu afle direct de la autoritatea constatatoare sau de la cea incasatoare ca are o problema cu odrasla; dupa parerea mea, la prima abatere se impunea mustrarea si anuntarea parintilor.
da, multumesc, dar o sa fie ultimul lucru pe care-l voi face: din pdv legal , parintii si scoala nu au fost notificati pana acum; nu a existat o mustrare verbala sau scrisa, ca pt o prima abatere; pastrand proportia, e ca si cum ai trage fara foc de somatie; nu-l voi lasa, ca parinte, sa duca povara acestei greseli, pt. ca este un copil bun si linistit; veti intelege acest lucru daca va spun ca banuielile mele se indreapta catre un control comandat de directorul scolii, unde sotia este profesoara, director ce are obiceiul sa-si petreaca sambetele prin scoala, cu vedere la terenul de sport.
Si, 8 luni fara alte notificari legale, nu inseamna ca executarea s-a perimat de drept (daca am considerat pv-ul inmanat drept titlu executoriu)?