avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... limita plata debit restant insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

limita plata debit restant insolventa

Buna ziua,
Daca o S.C achita debitul restant (intr-o procedura de insolventa) pana la aducerea sa sub pragul minim de intentare a actiunii (30000 Lei), are vreo relevanta in cadrul procedurii insolventei?
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 21:39, 16 Iulie 2010
Din intrebarea dvs nu inteleg daca s-a deschis, sau nu procedura insolventei !
In functie de aceasta precizare are relevanta pragul minim
Am sa incerc totusi sa traduc intrebarea dvs : creditorul a depus cerere pt deschiderea procedurii dar inca nu s-a judecat cererea - in acest caz trebuie sa achitati intreaga creanta nu doar o parte .
Procesul e pe rol, rezultanta directa fiind (inteleg) aceea ca nu mai are relevanta o plata partiala pana la aducerea sub pragul minim amintit, trebuind, astfel, achitarea intregii sume datorate. Multumesc!
Corect
Acel prag de 30000 include si penalitatile?
Buna seara .
Da,este vorba de totalul de creante , lichide,exigibile si scadente ,care sunt verificate de instanta atunci cand se pronunta .
De mentionat ca, de curand , s-a emis un proiect de modificare a Legii 85/2006, in sensul ca se va ridica pragul minim la 45.000 de lei .
Marius Bote .

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru inscriere la masa credala nico_mirea nico_mirea O societate comerciala cere deschiderea procedurii de insolventa fata de un debitor la data de 28.04.2010. Intra, la randul ei in insolventa, in procedura ... (vezi toată discuția)
Societate in insolventa fara evidente contabile Liaa Liaa va rog tare mult sa ma ajutati SRL fara activitate din 2001 , fara sa fi cerut preschimabre CUI, fara bilanturi depuse, fara sa fi cerut suspendarea ... (vezi toată discuția)
Cum se declanseaza procedura de faliment? otylya otylya Procedura de faliment este declansata de administrator sau alte organe? Si in ce conditii? Multumesc (vezi toată discuția)