MIXAM a scris:
Ati achitat taxa de 120 lei la momentul formularii cererii de insolventa, daca s-a admis inseamna ca sunteti creditor si nu mai formulati alta cerere, nu mai e nevoie de alta taxa.
Pentru ceilalti creditori care au termen pana la data de 03.03.2011 e necesara achitarea taxei.
Discutabilă interpretarea dvs. Părerea mea este că prin sentința de deschidere a procedurii insolvenței judecătorul sindic s-a pronunțat cu privire la solvabilitatea debitorului, a recunoscut faptul că reclamantul deține o creanță certă, lichidă și exigibilă față de debitor a cărei valoare este mai mare decât valoarea prag prevăzută la art. 3 pct. 12, dar nu sa pronunțat cu privire la cuantumul creanței creditorului care a formulat cererea introductivă. Totodată art. 64 din Legea insolvenței ne arată că "
cu excepția salariaților ale căror creanțe vor fi înregistrate de administratorul judiciar conform evidențelor contabile, toți ceilalți creditori, ale căror creanțe sunt anterioare datei de deschidere a procedurii, vor depune cererea de admitere a creanțelor în termenul fixat în sentința de deschidere a procedurii", textul de lege citat nefăcând nicio referire cu privire la creanța creditorului care a inițiat procedura. Dacă ai neșansa să fie desemnat un practician în insolvență mai tipicar s-ar putea să te trezești cu creanța neînscrisă în tabel, iar opinia sindicilor față de această situație este împărțită.
În concluzie, decât să riști să ajungi într-o contestație, mai bine formulezi o cerere de admitere a creanței, cu atât mai mult cu cât cererea va fi scutită de plata taxei de timbru pentru simplul fapt că și împotriva dvs. s-a deschis procedura insolvenței.