avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Referitor insolventa/Faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Referitor insolventa/Faliment

Buna ziua,

In urma cu cateva luni am formulat cerere de deschidere a procedurii de insolventa impotriva unui debitor in baza Legii 85/2006. Aceasta cerere a fost admisa.
Va rog sa imi spuneti daca este necesar sa mai transmit o cerere de inscriere la masa credala? Pe internet am gasit diferite variante de raspuns.

De asemenea, pentru un alt dosar daca am formulat cerere de admitere a creantei (insolventa fusese deschisa de o alta societate). As vrea sa stiu daca este necesara transmiterea unei noi cereri la dispunerea deschiderii falimentului.
Cel mai recent răspuns: Kaddix , utilizator 13:25, 28 Octombrie 2011
Practica difera pentru ca prevederile legale sunt interpretabile, astfel ca ar trebui sa va informati despre practica pe curtea de apel din zona tarii care va intereseaza( unii solicita , altii nu ). Diferenta este plata unei noi taxe de timbru in suma de 120 lei .

La deschiderea procedurii de faliment dupa cea a insolventei nu mai este necesara o noua cerere de admitere a creantelor decat in cazul aparitiei unor noi creante aparute pe parcursul procedurii de insolventa
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
petrisor65, utilizator

In urma cu cateva luni am formulat cerere de deschidere a procedurii de insolventa impotriva unui debitor in baza Legii 85/2006. Aceasta cerere a fost admisa.
Va rog sa imi spuneti daca este necesar sa mai transmit o cerere de inscriere la masa credala?

NU mai este necesar !!
Prin sentinta de deschidere a procedurii judecatorul sindic se pronunta asupra creantei solicitate de dvs , ca urmare adm judiciar trebuie sa va inscrie creanta in tabel !
Va multumesc mult, atat domnului Adrian Stoica cat si domnului Petrisor 65.
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
Kaddix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa declaratie creanta mara2010 mara2010 Daca am formulat declaratie de creanta si m-am inscris la masa credala a unei societati aflate in insolventa si am atasat copiile dupa facturi si taxa ... (vezi toată discuția)
Insolventa urmata de faliment brendissima brendissima Daca a fost aprobat rap adm judic prin care s-a propus trecerea debit la falim, creditorul X caruia i-a fost admisa creanta in tabelul creantelor de la ... (vezi toată discuția)
Somatie plata - insolvabilitate ! stelutaalistar stelutaalistar Am de recuperat o creanta de la o societate comerciala . Am introdus actiune in instanta - somatie de plata . Intre timp , cf. informatiilor de la ONRC de ... (vezi toată discuția)