Am de recuperat o creanta de la o societate comerciala . Am introdus actiune in instanta - somatie de plata . Intre timp , cf. informatiilor de la ONRC de aprox o saptamana s-a declansat procedura falimentului ptr acest debitor. Eu am termen peste cateva zile pe somatia de plata. Ce se intampla in acest caz? Mi se mai accepta somatia de plata sau nu? Care sunt pasii de urmat in acest caz ? Multumesc !
Verificati la arhiva Tribunalului daca intradevar a fost pronuntata hotararea de, deschidere a procedurii insolventei. In cazul in care raspunsul este afirmativ, nu aveti altceva de facut decat sa va inscrieti si dumneavoastra la masa credala, prin depunerea unei cereri de admitere a creantei.
In ceea ce priveste cererea dumneavoastra in procedura somatiei de plata, avand in vedere deschiderea procedurii de insolventa, dosarul va fi inchis.
singura posibilitate pe care o mai aveti este sa va inscrieti cu creanta la masa credala.atentie!!!luati legatura cu lichidatorul si urmariti care este termenul-limita pt. depunerea cererii de creanta.daca societatea a intrat in procedura falimentului, se vor suspenda toate celelalte actiuni.bafta!!!