avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Somatie plata - Insolvabilitate !
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Somatie plata - Insolvabilitate !

Am de recuperat o creanta de la o societate comerciala . Am introdus actiune in instanta - somatie de plata . Intre timp , cf. informatiilor de la ONRC de aprox o saptamana s-a declansat procedura falimentului ptr acest debitor. Eu am termen peste cateva zile pe somatia de plata. Ce se intampla in acest caz? Mi se mai accepta somatia de plata sau nu? Care sunt pasii de urmat in acest caz ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 17:58, 25 Iunie 2009
Verificati la arhiva Tribunalului daca intradevar a fost pronuntata hotararea de, deschidere a procedurii insolventei. In cazul in care raspunsul este afirmativ, nu aveti altceva de facut decat sa va inscrieti si dumneavoastra la masa credala, prin depunerea unei cereri de admitere a creantei.
In ceea ce priveste cererea dumneavoastra in procedura somatiei de plata, avand in vedere deschiderea procedurii de insolventa, dosarul va fi inchis.
Daca apare la ONRC e clar ca sa deschis procedura insolventei .
Depuneti o cerere de admitere a creantei la dosarul cauzei
singura posibilitate pe care o mai aveti este sa va inscrieti cu creanta la masa credala.atentie!!!luati legatura cu lichidatorul si urmariti care este termenul-limita pt. depunerea cererii de creanta.daca societatea a intrat in procedura falimentului, se vor suspenda toate celelalte actiuni.bafta!!!
Multumesc tuturor !
nu renuntati la somatia de plata pana nu se pronunta tribunalul in sensul deschiderii procedurii de insolventa. abia apoi putei renunta.

inscrieti-val a masa credala.

Alte discuții în legătură

Somatia de plata pana in 3 ani lenu_ro lenu_ro buna am avut un client care nu a achitat o factura. l-am dat in judecata pe somatie de plata, am obtinut intr-un final hotararea , am investit-o cu formula ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante stefaniulian stefaniulian Cum recuperez contravaloarea unei facturi,de la o societate care si-a cerut in adunarea generala declansarea procedurii de insolventa dar nu s-a dat hotararea ... (vezi toată discuția)
Taxa declaratie creanta mara2010 mara2010 Daca am formulat declaratie de creanta si m-am inscris la masa credala a unei societati aflate in insolventa si am atasat copiile dupa facturi si taxa ... (vezi toată discuția)