avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită creranþe bugetare.
Discuție deschisă în Executare silită

creranþe bugetare.

Am mai abordat aceasta problema pe 06.01.2010 dar comentariile au fost puţine.Rog pe cei care au practică în acest domeniu sa-şi exprime un punct de vedere.
Reluînd pe scurt situaţia de fapt vă pot spune ca în anul 2005 a fost încheiat un act de control. Atacat în condiţiile legii, definitiv şi irevocabil acesta arămas în picioare.
În baza lui a fost începută executarea silită şi s-a emis titlu executoriu . Prin contestaţie la executare am anulat formele de executare respectiv titlul şi somaţia, sentinţă rămasă irevocabilăprin nerecurare.
Din iulie 2007 când sentinţa a rămas irevocabilă, creditoarea nu a mai emis niciun act de executare pâna în feb2010 când se emite un nou titlu în care se regăsesc dobânzi şi penalităţi de întârziere duble faţă de debitul iniţial.
Cum comentaţi pasivitatea creditoarei şi dacă vedeţi în vreun fel o abordare a termenu8lui general de prescripţie dat fiind faptul că pentru emiterea unui nou titlu executoriu, in contextuol creanţelor bugetare, nu exista un termen în afară de cel de 5 ani.
Cum comentaţi neglijenţa şi pasivitatea creditoarei raportată la pagubele pe care ni le-a creat în condiţiile date ?

Alte discuții în legătură

Creante bugetare sca baloisibaloi sca baloisibaloi In anul 2005 se efectuiaza un control de fond in urma caruia se dispune plata unor creante catre bugetul de stat. In urma acestui act de control se emite ... (vezi toată discuția)
Tp- constatarea nulitatii absolute partiale Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. A fost admisa actiunea de constatare a nulitatii absolute partiale a unui titlu de proprietate, unde calitate procesuala activa a avut Comuna prin ... (vezi toată discuția)
Hotarari potrivnice justice2010 justice2010 Salutare, Am o speta care imi da ceva batai de cap. As dori daca se poate, sa imi dati si mie un sfat. Problema este urmatoarea. In mai 2009, SC X SRL a ... (vezi toată discuția)