Buna ziua.
Vreau sa imi deschid un magazin la mine in curte,cu produse alimentare.[paine,zahar,ulei,faina, sucuri e.t.c]
a] As vrea sa stiu si eu ce acte imi trebuiesc?
b] De unde se pot elibera aceste acte?
c] Cati bani mi-ar trebui pentru aceasta afacere?
Va multumesc,si astept din partea dvs ajutor.
Va multumesc.
Pasul 1 - Actele de identitate ale viitorilor asociati in original si 3 copii
Pasul 2 - Dupa alegerea formei societatii
- Alegerea obiectului de activitate al firmei, potrivit clasificarii CAEN; stabilirea obiectului principal de activitate si a obiectelor secundare de activitate.
- Contract de comodat (e necesara o copie a actului de proprietate al imobilului in care se declara sediul social
- Alegerea denumirii societatii (se dau cel putin 3 denumiri)
- Stabilirea capitalului social. Capitalul social minim este de 200 lei pentru SRL
- Stabilirea administratorului societatii
- Stabilirea tipului de societate: microintreprindere, intreprindere mica sau mijlocie
- Se alege ca firma sa fie platitoare de TVA sau nu.
Pasul 3
- Rezervarea denumirii societatii
- Incheierea contractului de inchiriere, daca spatiul unde se desfasoara activitatea nu este proprietate personala
- Intocmirea actului constitutiv
- Declaratii ale asociatilor privind faptul ca nu au antecedente penale si ca indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru a fi asociati si administratori
- Cazierele fiscale ale viitorilor asociati
- Deschiderea contului in banca si depunerea capitalului social
- Depunere specimen semnatura la notarul public
Pasul 4
Se depun la Registrul Cometului:
- Cererea de inregistrare a societatii
- Cererea sau declaratia, dupa caz, de aviz pompieri
- Cererea sau declaratia, dupa caz, de aviz sanitar
- Cererea sau declaratia, dupa caz, de avizul muncii
- Cererea sau declaratia, dupa caz, de aviz mediu
- Fisa de prezentare a sediului social si a activitatii
Pasul 5
Se depune intrega documentatie la Oficiul Registrul Comertului. In termen de aproximativ 21 de zile vor iesi actele de infiintare ale societatii, si anume: certificat de inregistrare, anexa avize necesare, avize colaterale, incheierea de acordare a personalitatii juridice, etc. Se poate cere si eliberarea cu regim de urgenta a actelor, dar in acest caz taxele se majoreaza cu 50%.
La ce forma de organizare v-ati gandit?
Daca doriti sa infiintati o SRL aveti raspunsul, daca doriti ca forma de organizare PFA… nu prea aveti raspunsul; de aceea, ar trebui sa reveniti cu precizari.