avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Mod completare fise fiscale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Mod completare fise fiscale

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca la fisele fiscale pe 2009, la rubrica venit brut, trebuie trecut salarul brut realizat, adica cel inscris in cartea de munca?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:57, 3 Martie 2010
Buna ziua ,

La col. 1 Venit brut se scrie venitul brut din salarii realizat de angajat ; daca venitul din cartea de munca e acelasi cu venitul realizat , rasunsul la intrebare este : da

Nu exista prime., sporuri sau ore suplimentare. Eu am un salar brut de 1200 ron. Contabilul firmei, la completarea fisei fiscale, a trecut la rubrica
-venit brut 1080 ron,
- deducere personala 250ron
-venit baza calcul 663 ron
-impozit lunar 106 ron.
Am nevoie de fisa fiscala pentru a contracta un credit, iar consilierul bancii imi spune ca fisa fiscala este completata eronat, deoarece venit brut din ff este diferit de venit brut din carte munca. Contabilul meu sustine ca a completat corect ff.
Cine are dreptate?
salariul brut din cartea de munca este 1200 lei ?
Ce poate reprezenta acel 1080 ? Este mai mic decit cel din cartea de munca ; despre prime sporuri etc nu poate fi vorba pentru ca 1080 este mai mic decit 1200
Conform spuselor contabilului, e venitul dupa care calculeaza impozitul pe salar.
Dar eu nu obtin creditul pentru ca ambele parti implicate sustin ca au dreptate.
Dar oare care are dreptate?
uitati aici un link:
[ link extern ]
La capitolul V sint instructiunile de completare ale fisei fiscale .

Daca aveti un fluturas de salariu puteti verifica modul de completare astfel :
- va uitati in fluturas la venit brut - acela trebuie trecut pe coloana 1 in fisa
- deducerea personala - se trece in coloana 2 in fisa
- deducere suplimentara - nu e cazul din cite vad, in fisa nu e nimic completat
- venitul din fluturas dupa ce se scad cotele de sanatate, pensie si somaj si deducerea de 250 lei - in coloana 4
- impozitul din fluturas- in coloana 5
Luati orice luna , nu conteaza.
Daca observati ca e altfel completat , incercati o discutie cu contabilul sa va explice pe formular de ce la dvs e 1080 acolo unde ar trebui ( asa am inteles ) sa fie 1200

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul brut fisa fiscala mai mare decat salariul brut din fluturas g3ograful g3ograful Buna ziua, Am facut o comparatie intre fisa fiscala cu veniturile din 2011 si fluturasii din acel an. Am observat ca in oricare luna, venitul brut din fisa ... (vezi toată discuția)
Salarizare sistemul de sanatate buziladiana buziladiana Buna ziua! fluturasul meu arata cam asa.... salar incadrare.............1074 salar de baza..................762 baza calcul ... (vezi toată discuția)
Fise fiscale 2010 carmendehelean carmendehelean In perioada 01.07.2010-31.12.2010 un angajat de la o societate este detasat la o alta societate comerciala.Intrebarea mea este cum se procedeaza la intocmirea ... (vezi toată discuția)