O persoana a fost incadrata in grad de handicap grav cu asistent personal. S-a facut angajarea asistentului personal. Ulterior, persoana cu handicap s-a angajat la o anumita firma cu norma intreaga, fara a mentiona ca este persoana cu handicap. Intrebarea mea este: mai poate fi mentinut in functie asistentul personal? in 448/2006 nu se specifica nimic. Nu vreau sa fac discriminare a persoanei cu handicap, dar in cazul acesta asistentul personal nu isi justifica activitatea. Reevaluarea activitatii nu se poate realiza in timpul programului functionarului public, deoarece bolnavul este la munca. Va multumesc pentru ajutor! O primavara frumoasa!
Da, se poate, si salariat si sa aiba drept de insotitor personal. Eu am avut un astfel de caz in familie. Se presupune ca asistatul are nevoie de ajutor pentru a ajunge la locul de munca. Pentru prezentarea la reevaluare poate sa-si ia o zi din CO.
Daca vreti sa fiti sigura asupra legalitatii acestei situatii, puteti sa va adresati Directiei de asistenta sociala din cadrul primariei , deoarece asistentii personali sunt angajatii lor.