avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... asistent personal pentru bolnav salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

asistent personal pentru bolnav salariat

O persoana a fost incadrata in grad de handicap grav cu asistent personal. S-a facut angajarea asistentului personal. Ulterior, persoana cu handicap s-a angajat la o anumita firma cu norma intreaga, fara a mentiona ca este persoana cu handicap. Intrebarea mea este: mai poate fi mentinut in functie asistentul personal? in 448/2006 nu se specifica nimic. Nu vreau sa fac discriminare a persoanei cu handicap, dar in cazul acesta asistentul personal nu isi justifica activitatea. Reevaluarea activitatii nu se poate realiza in timpul programului functionarului public, deoarece bolnavul este la munca. Va multumesc pentru ajutor! O primavara frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 06:33, 4 Martie 2010
Desi lega nu este si moral acest lucru, numai daca se revine asupra deciziei de incadrare in grad de invaliditate se poate remedia situatia
Da, se poate, si salariat si sa aiba drept de insotitor personal. Eu am avut un astfel de caz in familie. Se presupune ca asistatul are nevoie de ajutor pentru a ajunge la locul de munca. Pentru prezentarea la reevaluare poate sa-si ia o zi din CO.
Daca vreti sa fiti sigura asupra legalitatii acestei situatii, puteti sa va adresati Directiei de asistenta sociala din cadrul primariei , deoarece asistentii personali sunt angajatii lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare asistent personal Adrian-matei Adrian-matei Sunt Matei Adrian Costin din comuna Vladeni jud Dambovita in varsta de 21 de ani persoana incadrata in gradul grav de handicap cu asistent personal sunt ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma angajez daca beneficiez de indemnizatie ca persoana incadrata in grad de handicap? dana 123 dana 123 Sunt beneficiarul unei indemnizatii de handicap gr I cu insotitor si de curand am primit o oferta de munca in conditii avantajoase. In conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap grav, doresc semnare contract de munca. rcristea67 rcristea67 Buna ziua, Sunt o persoana cu handicap grav, am o pensie de invaliditate, indemnizatie de insotitor si mai primesc si indemnizatea de incadrare in grad de ... (vezi toată discuția)