avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... martor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

martor

Buna ziua, sunt citata la procesul unde prietenul meu este acuzat in calitate de martor. Imediat dupa ce l-au arestat pe el mi-au luat si mie o declaratie cei de la politie precum daca am stiut unde merge, daca ii cunosc pe cei cu care este arestat si asa mai departe. Acum nu stiu din ce parte sunt citata daca de acuzare sau de aparare. Daca nu ma prezint la proces ce se poate intampla?
primiti amenda sau va aduce cu mandat de aducere
Initial ve-ti primi alta citatie dupa cre instanta pentru audierea dvs va emite mandat de aducere si eventual si amenda
Pentru lamurirea situatiei se impune sa dati dovada de responsabilitate,si sa nu dati impresia ca ignorati instanta de judecata
Probabil ca sunteti martor din acte si in calitatea aceasta ati fost citat.
Prezenta dvs.este obligatorie in fata instantei,iar in situatia in care nu va prezentati veti suporta masurile procedurale prevazute de lege,citarea cu mandat de aducere si eventual aplicarea unei amenzi pentru lipsa nejustificata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G De cate ori se poate chema un martor intr-un proces penal, daca acesta se tot amana? (vezi toată discuția)
Martor fara voia mea miskom miskom Am fost chemat in instanta de catre un fost coleg pt a depune marturie intr un proces cu scoatere de bani din banca pentru alt persoana acum vreo 10 ani, mam ... (vezi toată discuția)
Martor in dosar penal Rvas Rvas Buna ziua , Doresc sa aflu un raspuns la urmatoarea intrebare : am fost citata ca martor intr-un dosar penal in lucru la organul de politie din alt judet ... (vezi toată discuția)