In urma inventarierii s-au constatat lipsa marfa gestiune si lipsa numerar in casa.In ce termen trebuie intocmita decizia de impunere pentru recuperarea lipsuilor .Exista un model decizie?
Care sunt inregistrarile contabile ,,fiind vb gestiune en-gross.Eu am inregistrat in decembrie
607=371-lipsa marfa
461=5311-lipsa casa
urmand ca dupa ce se emite decizia de impunere (pentru ca nu se stia persoana careia i -se va imputa lipsurlie)sa fac inregistrarea 461=7588
:461=4427.Mentionez ca persoana in cauza numai lucreaza in aceasa firma.Am facut bine?
In ce termen trebuie emisa acesta decizie de imputare?
model si mod de completare?
Inregistrarile contabile aferente imputarii se fac in momentul emiterii deciziei?
In Monitorul Oficial nr. 704 din 20 octombrie 2009 a aparut Ordinul nr. 2.861 din 9 octombrie 2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii.
Propunerile cuprinse în procesul-verbal al comisiei de inventariere se prezintă, în termen de 7 zile lucrătoare de la data încheierii operaţiunilor de inventariere, administratorului, ordonatorului de credite sau persoanei responsabile cu gestiunea entităţii. Acesta, cu avizul conducătorului compartimentului financiar-contabil şi al conducătorului compartimentului juridic, decide asupra soluţionării propunerilor făcute, cu respectarea dispoziţiilor legale.
Conform OMEF/2008:
Unitatea……….………………..
DECIZIE DE IMPUTARE
nr. ...... din data de .................
Având în vedere actul de constatare (proces-verbal, referat etc.) nr. ..... din data de …… întocmit de .................. în calitate de……............... din care rezultă că s-a produs o pagubă în valoare de lei …............ reprezentând
...................................…………………………………………………………………
Paguba s-a produs în perioada ...................………………………… fiind
adusă la cunoştinţa conducerii prin actul de constatare sus-arătat.
Răspunzătoare pentru producerea pagubei se fac persoanele care, în perioada analizată, au lucrat la gestiunea verificată
...........................................................................................................……………
Având în vedere temeiurile de drept şi de fapt care determină angajarea răspunderii materiale,valoarea totală a pagubei de…………. lei se suportă de
persoanele vinovate, după cum urmează:
lei ................. de domnul(a) .....................................................................………….
lei ................. de domnul(a)
Calculul s-a făcut aşa cum rezultă din actul de constatare.
În nota(ele) explicativă(e) dată(e) cu ocazia constatării pagubei,
domnul(a)....................................…………………………………………………………………………............
....................................…………………………………………………………………............
14-8-2 t2
In contabilitate, inregistrarile se fac odata cu emiterea deciziei de imputare.
Minus inventar
rodia
Spuneti-mi va rog mult, daca se face inventar si se constata minus, pentru a se inregistra in conta trebuie facuta autofactura sau se poate scadea gestiunea in ... (vezi toată discuția)