avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

Daca sunt angajat la o firma, avand prezenta zilnica la munca, si nu am primit drepturile salariale de 5 luni, care ar fi pasul care trebuie sa-l faca un angajat in sensul obtinerii acestor drepturi-fara sa-si piarda locul de munca ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:01, 4 Martie 2010
Sa discutati cu ei, in primul rand. Macar sa va dea cate o parte din drepturi. Apoi urmatorul pas ar fi reclamatia la ITM...si ulterior adresarea in instanta..dar acestea nu va mai garanteaza locul de munca:D in sensul ca nu va mai fi placut. Dar pana la urma ce interes ati avea sa va mai pastrati un loc de munca unde nu sunteti platit?:-/
primul pas ar fi sesizarea ITM-ului local cu situatia creata. formulati actiune in instanta, Tribunalul in raza careia se afla sediul angajatorului, pentru obligarea la plata salariilor restante in sarcina angajatorului. actiunea este scutita de taxa de timbru si de alte cheltuieli judiciare. aceste actiuni menite sa va puna in posesia salariilor neincasate nu va garanteaza pastrarea locului de munca.
catalin ciobanu a scris:

primul pas ar fi sesizarea ITM-ului local cu situatia creata. formulati actiune in instanta, Tribunalul in raza careia se afla sediul angajatorului, pentru obligarea la plata salariilor restante in sarcina angajatorului. actiunea este scutita de taxa de timbru si de alte cheltuieli judiciare. aceste actiuni menite sa va puna in posesia salariilor neincasate nu va garanteaza pastrarea locului de munca.

Conflictele de munca se judeca la Tribunalul din judetul in care isi are domiciliul/sediul reclamantul.
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna MihaelaCristina98 MihaelaCristina98 Buna ziua, revin cu o intrebare legata de concediu de odihna, recent am demisinat de la locul de munca si mai am cateva zile de concediu de odihna pe care eu ... (vezi toată discuția)
Salarii restante gespa gespa am incetat relatia contractuala cu fostul angajator de cca 6 luni si nu am primit ultimele 3 salarii. Exista un termen pana la care se pot solicita aceste ... (vezi toată discuția)
Salariu alexandru1989 alexandru1989 buna ziua.am lucrat la o firma ca sofer international...ne obliga sa mergem fara carduri..mi.am propus sa ii cer voie sa ma duc acasa dupa 2 luni si 3 ... (vezi toată discuția)