avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... ANGAJARE 2010
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

ANGAJARE 2010

Buna ziua!
Înn ce conditii se poate angaja o persoana in anul 2010 in cadrul unei institutii publice(ex. primarie) pe functie contractuala sau functionar public??
Multumesc!
Goguvoinicu a scris:

adrianmarin a scris:

Pentru anul 2010 , conform legii 330/2009 in salariul de baza intra : salariul de baza avut la nivelul lunii decembrie 2009 + spor pt vechime in munca + sume compensatorii cu caracter tranzitoriu (daca e cazul) .

Asta ptr un angajat in luna decembrie 2009!!! Un angajat in luna martie in ce baza i se stabileste salariu?? Primariile au devenit stat in stat!!! Cine verifica salariile oferite fara justificare legala???

AAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!Ma scuzati! Parca Curtea de Conturi avea aceasta atributie dar poate ca e obosita si anul acesta ”doarme” un pic!
Salutare natiune!
Nu Guguvoinicu , metoda de calcul a salariului de baza precizata anterior este stabilita conf. art. 30 din Legea nr. 330/2009 si este aplicabila incepand cu 01.01.2010 (pana cand va fi eventual modificate legea pt ca deocamdata este in vigoare ) . ca organe de control sunt intr-adevar Curtea de Conturi cum ati precizat , dar si Inspectia Sociala de Stat , Directia Generala a Finantelor Publice .
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
Adrian Marin, Consilier juridic
Mai degraba art 31 „Pentru personalul nou-încadrat pe funcţii în perioada de aplicare etapizată, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare.”
Functiile similare la decembrie 2009 puteau sa aiba si 600 lei in plata! Iar daca este post unic si acea institutie nu avea in decembrie o functie similara????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functii de conducere bonzai81 bonzai81 Buna Seara, as dori sa aflu care act normativ interzice organizarea de concurs pt ocuparea unei functii de conducere?(a aparut in cursul lunii martie) (vezi toată discuția)
Angajare la primarie laluca laluca In ce conditii se mai pot face angajari la o primarie? Daca o primarie nu are contabil paote angaja? Multumesc mult. (vezi toată discuția)
Oug 34/2009 Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius ordonanta 34 din 2009 privind rectificarea bugetara pe anul 2009 interzice angajarea, prin concurs sau examen ,de personal, tinand cont ca in organigrama sunt ... (vezi toată discuția)