avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva transport
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva transport

o societate X inchiriaza de la soc. Y -soc, care are ca obiect de activitatea prest . transport persoane- microbuze ptr. transport persoane in tara si strainatate unde soc.X are de efectuat diferite lucrari
soc.Y cum trebuie sa-i factureze lui X cu tva sau fara tva, face si declaratia 390
Cel mai recent răspuns: expro , utilizator 17:11, 9 Martie 2010
pentru a raspunde cine si cum factureaza cu TVA , trebuie mai multe detalii.Raspunsul la intrebarea aceasta ar fi:Nu stiu!!!
Dar trebuie sa avem in vedere urmatoarele intrebari cum ar fi:
1)este clientul meu o persoana impozabila?....daca da ii cer COD de TVA
2)operatiunea este in sfera cuprinsa de TVA?
3) Unde are loc operatiunea?
4) Se aplica vreo scutire?
5)Cine este persoana obligata la plata in cazul acesta?

Abia dupa ce raspundeti la aceste intrebari , veti vedea cine si cum emite factura , cine colecteaza TVA si cine depune Declaratia recapitulativa 390

Mult succes ,
da , clientul meu este pers,. impozabila in romania-ATAT-, care are de prestat in strainatate servicii*austria*-reparatii la utilaje-_ si firma Y este inchiriata * mai exact mijl. ei de transport_ ca sa transporte muncitorii firmei X la locul prestarii
-mai exact ma intereseaza ce are de facut firma Y
Daca contractul este de inchiriere mijloace de transport se factureaza cu tva (transportul muncitorilor fiind facut apoi de catre firma care inchiriaza). Pe proprietarul mijl de transport nu il mai intereseaza ce face chiriasul cu bunul inchiriat.
Daca contractul este de transport persoane din RO in AT, atunci se factureaza fara tva. Art 133, alin 4, lit b: "b) locul unde se efectueaza transportul, in functie de distantele parcurse, in cazul serviciilor de transport de calatori;".
deci, firma de transport daca factureaza cu tva face decl.390?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare imprumut bani de la o societate din spania si decl 390 Carla77 Carla77 O societate din Romania, inregistrata in scop de TVA, efectueaza servicii de transport societatii X din Spania, inregistrata in scop TVA. Pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Colectare tva vivi.e vivi.e Am si eu o intrebare: O firma inregistrata ca platitoare de tva ce factureaza unui cabinet medical NEplatitor de tva o factura de chirie, colecteaza tva-ul ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara sau nu? carabela_anca carabela_anca Am de facut o livrare in Moldova dar factura se va emite catre Austria. In aceste conditii trebuie sa facturez cu tva? Clientul final este din Moldova si tot ... (vezi toată discuția)