avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NEPLATA PENSIE ALIMENTARA- IESIREA DIN TARA A UNUI ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NEPLATA PENSIE ALIMENTARA- IESIREA DIN TARA A UNUI MINOR

Sunt divortat de 3 ani si 5 luni.
1- -instanta mi-a incredintat spre crestere si educare 2 copii minori. Fosta doamna nu a platit nici macar o luna pensia alimentara hotarata de instanta. Nu cunosc nici macar numele sau adresa actuala a respectivei...Ce as putea face sa intru in posesia sumei datorate?
2- Unul dintre copii este triplu campion national la Taekwoondo ( arte martiale), component al lotului national...Va participa anul acesta la competitii internationale...pentru a merge cu lotul in afara ii mai trebuie si semnatura mamei
Cel mai recent răspuns: Alina2011 , utilizator 23:26, 15 Ianuarie 2011
Copilul poate parasi tara insotit de o alta persoana care va avea din partea dv. o procura speciala privind insotirea copilului in strainatate. Nu aveti nevoie de acordul mamei copilului.
Cu privire la executarea silita a hotararii privind plata pensiei de intretinere in favoarea copiilor minori, deoarece nu cunoasteti adresa sau locul de munca al fostei sotii, va recomand fie sa apelati la ajutorul unui detectiv care ar putea sa o gaseasca, fie sa renuntati.
Degeaba sesizati politia cu o plangere impotriva fostei sotii pentru abandon de familie daca nu cunoasteti adresa sau locul de munca al acesteia. Politia nu va poate ajuta in acest sens.
Da, dupa doua luni consecutive de neplata a pensie de intretinere faceti o plangere dar impotriva cui, atata timp cat nu cunoasteti domiciliul acesteia? Poate este in strainatate, poate a decedat, poate...;)
Cel putin daca a decedat, poate sa le faca pensie de urmas... Nu vad totusi de ce nu i-ar face sesizare la politie. Oare chiar ei nu pot afla nimic despre ea? Ma gandesc ca totusi aveti un CNP al ei, macar in certificatele de nastere ale copiilor sau in hotararile de divort, undeva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortata - parasirea tzarii cu minorul hompyandreea hompyandreea :sorry:Am si eu rugaminte.Ar putea cineva sa,mi raspunda dak pot parasi tara cu minorul in varsta de 4 ani?Sunt divortata si pe hotararea de divort scrie k ... (vezi toată discuția)
Doresc sa plec din tara cu copiii Lili Sina Lili Sina Sunt o mama, in care Curtea de Apel Timisoara imi incredinteaza spre crestere si educare cei doi copii (17 si 12 ani), decizia fiind irevocabila, fara ca in ... (vezi toată discuția)
Trecerea granitei cu copii minori ContSters141938 ContSters141938 Sunt divortata copii sunt dati pentru crestere si ingrijire la mine cu hotarare definitiva si irevocabila vreau sa stiu daca la granita imi trebuie hirtie ... (vezi toată discuția)