Sunt din Iasi, am 19 ani, acum un an m-am mutat impreuna cu iubitul meu. Mama e bolnava de schizofrenie, eu sunt curator.
Nu mi-am facut mutatia...De cand m-am mutat, am probleme cu o familie de pe acelasi palier cu noi. Avem 2 catei.
Familia e compusa din patru persoane, A, B, C si D. C si D sunt copii(majori). Inca de cand am venit aici, din cauza infatisarii mele (sunt grasuna...:() C ma hartuieste incontinuu, ma face in toate felurile, ma intreba chstii de genu cum mi-o...Pana acum l-am ignorat, sperand sa se opreasca intr-un final.Acum 2 saptamani, unul dintre cateii mei a facut cistita. Intr-o dimineatza, cand i-am scos afara, a facut o "minune" in fata liftului. M-am intors cu gand sa sterg, iar cand am iesit pe hol vecina m-a amenintat ca-mi otraveste cainii. Eram cu mopul in mana si mare lucru a fost ca nu i l-am bagat pe gat. Cateii sunt linistiti, nu fac galagie, si in afara celor cateva "minuni" din cand in cand, nu are nimeni ce sa ne reproseze. Marea mea greseala a fost ca i-am spus, tremurand de nervi, ca daca li se intampla ceva cainilor mei, o omor. Chastie spusa la nervi, o regret. De atunci sunt amenintata cu bataia, sunt jignita si mai si, incep sa ma tem sa ies din casa. La momentul respectiv am chemat politia si ei mi-au spus ca trebuie sa fac plangere, etc. Nu pot sa fac plangere, pentru ca ei atat asteapta, si pana nu sunt sigura ca ies in castig de cauza, nu o voi face. pana la urma, o amenintare cu moartea, fie ea si la nervi, si fie ea si imposibil de realizat, ramane o fapta grava din partea mea. Intrebarea mea este: cum pot rezolva acest conflict pe cale juridica, avand in vedere ca mai nou, vecina imi spune ca o sa platesc pentru ce i-am spus, ca se face inchisoare pentru amenintari de genu asta...ce-mi face ea mie nu se pune la socoteala? faptul ca eu ma tem cu adevarat pentru siguranta mea nu se pune? Sotul ei are antecedente penale, este cunoscut ca fiind violent, a fost inchis pentru furt calificat. Ei sunt pensionati pe caz de boala, cica au handicap de gradul 3...Insa toata ziua LUCREAZA la diverse chestii, pe hol, fac diverse reparatii, si-au umplut uscatorul si subsolul cu toate porcariile la care se poate gandi cineva, etc...Cred ca au avut pe cineva la social care le-a facut rost de pensii contra cost, ca nu vad cum un om care munceste poate fi considerat persoana cu handicap de gr 3...Ce ma sfatuiti sa fac??????
Sfatul meu sincer este sa facet plangere la politie si ei sa inceapa cercetarile. Daca nu a existat martor la amenintarea cu moartea poate fi negata. Ar fi cuvantul dumneavoastra impotriva cuvantului vecinei ceea ce este greu de demonstrat.avand in vedere circumstantele poltia este cea mai buna alegere.
Martori se pot numi cei doi care erau pe hol- mama si fiica. Amenintarea nu poate fi negata, pentru ca deja cei doi politisti de la interventie stiu de ea, iar plangere voi face numai dupa ce voi sti daca ies in castig de cauza...Ce pot sa fac in situatia data? Ce spune legea si de partea cui este ea in cazul de fata? Stiu ca ce-mi fac ei mie se cheama insulta si amenintare, poate chiar si hartuire, dar nu stiu exact ce spune legea pe tema asta...de cateva ore caut cate ceva pe net si postez povestea pe forumuri de genul asta in speranta ca ma lamureste si pe mine cineva...
Sanse de castig 100% nu veti avea decat dupe ce se pronunta instanta. Daca politia stie despre amenintare nu poate fi deloc in avantajul dumneavoastra dar nici hartuirea nu poate fi in avantajul lor si din cate stiu eu rudele de gradul I nu se pot constitui ca martori din motive de subiectivitate. Mai mule informatii puteti sa obtineti si consultand un avocat si prezenandu-i toate aspectele problemei, dar in orice caz raspunsul final la aceasta dilema o sa-l aflati numai dupa ce se va pronunta sentinta judecatoreasca.
In general faptele de genul asta (hartuire amenintari calomnie sant foarte greu de probat si calea justitiei este lunga si spinoasa.Daca si ceilalti vecini sant de partea dvs si tineti din alte motive la acel loc trebuie sa apelati intradevar la justitie.Eu v-as recomanda sa va mutati (eventual sa faceti un schimb) si daca puteti in locul dumneavoastra sa aduceti o familie cat mai numeroasa si cat mai colorata eventual cu mai multe antecedente penale nu ar fi rau deloc.