avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce articol?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce articol?

Ce articol de lege as putea invoca in cazul in care un individ foloseste un act fabricat de el pentru pentru a ma santaja si a obtine bani. Cui ma adresez, in baza carei legi? Vreau sa fac plangere penala ca acest individ sa raspunda penal si nu stiu ce act sa invoc. Actul e fals, vreau sa demonstrez nulitatea lui si sa cer sa raspunda penal pentru asta, dar nu stiu ce articol sa invoc. Va multumesc!
Art. 194 Cod Penal - Santajul
(1) Constrangerea unei persoane, prin violenta sau prin amenintare, sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta este comisa spre a dobandi in mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul, se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.
(2) Cand cnstrangerea consta in amenintarea cu darea in vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru persoana amenintata, pentru sotul acesteia sau pentru o ruda apropiata, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani.
Va sugerez sa mergeti la organele de politie, sa descrieti situatia cu exactitate in vederea depunerii unei plangeri, acestia urmand sa faca incadrarea juridica a faptei.
Toate cele bune,
T. Claudiu
Nu precizati concret continutul actului
Dvs nu detiuneti calitatea sa demonstrati si nici sa va pronuntati asupra caracterului de nelegalitate al vreunui act.
Singura autoritate competenta sa constate si sa se pronunte este instanta de judecata civila
Pentru competenta solutionare a problemei cu care va confruntati,angajati avocat
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
ynocentta, utilizator
faceti plangerea pen in termenul legal de 2 luni,prezentati sit exact si organele de cercetare vor face ei incadrarea juridica.,ar fi bine sa consultati un avocat,eventual sa va si insoteasca in fata organelor de urmarire penala.Bafta!
In conditiile in care puteti sustine si puteti proba actiuni de santaj in conditiile legii,puteti formula plangere sub aspectul art 194 Cod penal
T.Claudiu a scris:

Art. 194 Cod Penal - Santajul
(1) Constrangerea unei persoane, prin violenta sau prin amenintare, sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta este comisa spre a dobandi in mod injust un folos, pentru sine sau pentru altul, se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.
(2) Cand cnstrangerea consta in amenintarea cu darea in vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru persoana amenintata, pentru sotul acesteia sau pentru o ruda apropiata, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani.
Va sugerez sa mergeti la organele de politie, sa descrieti situatia cu exactitate in vederea depunerii unei plangeri, acestia urmand sa faca incadrarea juridica a faptei.
Toate cele bune,
T. Claudiu

La aceasta mai adugati,daca si puteti dovedi faptele pe care le reclamati,eventual infractiunea de fals(incadrarea juridica depinde de natura inscrisului , de modul in care a fost falsificat-daca l-a falsificat cel care va santajeaza) si uzul de fals,prev.de art.291 c.pen.
.Acestea s-ar putea dedudce din relatarile dvs.,dar daca explicati mai pe larg situatia,incadrarea juridica ar fi mult mai exacta,cu privire la aceste ultime infractiuni.
In orice caz,prima infractiune ramane astfel cum a fost precizata de colegii mei de site.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Santaj - dovezi, depunere plangere Llaina Llaina Daca o persoana ma santajeaza ca are dovezi cum ca mi-am inselat sotul cerandu-mi diverse sume de bani promitand mereu ca este ultima oara si apoi din nou ma ... (vezi toată discuția)
Fotografiere fara aprobarea persoanei fotografiate mirceapetre mirceapetre Cum se poate face o reclamatie daca cineva iti face o fotografie fara aprobare si te ameninta ca o foloseste in alte scopuri decat cele corecte. (vezi toată discuția)
Anti santaj daniel004 daniel004 salutare forumisti, o amica se simpte santajata de un fost coleg de servici. Ce anume ar trebui sa faca si cum ar putea sa se apere. Imi puteti spune si ... (vezi toată discuția)