avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 153 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general semnare bilant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

semnare bilant

Ma aflu in urmatoarea situatie: am promovat examenul de acces la profesia de expert contabil,sunt in perioada de stagiu intensiv urmand ca in octombrie sa sustin examenul final si sa devin expert contabil cu drepturi depline.
Spuneti-mi ,daca stiti,in aceasta situatie ,pot semna bilantul pentru 2009 acum sau nu?
Daca nu,ce modalitati ar fi sa-l pot semna?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 11:55, 9 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Daca societatea unde lucrati detine departamentul financiar-contabil si detineti functie de conducere atunci puteti sa semnati bilantul aferent anului 2009.
Pentru alte firme , puteti sa incheiati contract de munca pe perioada determinata.
Colega Daniela are dreptate. Daca la firma la care lucrati aveti contract de munca si functie de conducere, puteti semna bilantul. Pentru alte societati, faceti contract de munca cu timp partial.
O zi buna!
Legea contabilitatii, art 10 :

(2)Contabilitatea se organizează şi se conduce, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie. Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare.
(4)Răspunderea pentru aplicarea necorespunzătoare a reglementărilor contabile revine directorului economic, contabilului-şef sau altei persoane împuternicite să îndeplinească această funcţie, împreună cu personalul din subordine.

Il puteti viza si ca persoana imputernicita , pe baza de decizie , emisa de conducerea societatii unde activati .
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2010
ContSters60554, utilizator
bestb a scris:

Colega Daniela are dreptate. Daca la firma la care lucrati aveti contract de munca si functie de conducere, puteti semna bilantul. Pentru alte societati, faceti contract de munca cu timp partial.
O zi buna!


Colegul cosmin, colega daniela si colegul bestb au dreptate !
:D

NOTA MODERATOR: Va rog sa va abtineti sa dublati mesajele celor dinainte daca nu aveti nimic de adaugat sau de obiectat.

Alte discuții în legătură

Semnaturi autorizate pt bilanturile la decembrie 2009 Goanga Goanga Va rog sa-mi dati mai multe informatii din tara privind urm. problema : sunt PFA contabil autorizat, membru al CECCAR cu cotizatia la zi. Cu toate acestea, ... (vezi toată discuția)
Semnare bilant 2017 entitate mica ionela11 ionela11 Buna ziua, Cine poate semna bilantul pentru anul 2017 pentru o entitate mica?....Eu sunt angajata doar economist ...deci nu pot semna (vezi toată discuția)
Semnaturi autorizate pe bilant 2009 mariarom mariarom Salut, Am absolvit un curs de contabilitate autorizat si m-am angajat contabil cu studii medii la o firma. Intrebarea mea este : pot semna bilantul la ... (vezi toată discuția)